IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше цялото правителство

Бившият земеделски министър изказа своите подозрения, че обект на незаконно подслушване е бил дори и премиерът Бойко Борисов

08:46 | 25.04.13 г. 35
Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше цялото правителство

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов изрази своите съмнения, че е бил подслушван незаконно от МВР. В ефира на bTV той коментира обвиненията, които бяха повдигнати срещу него преди месец. Той призова да бъде изчистено "политическото мракобесие" и сподели, че при разговор с президента Росен Плевнелиев "са оставяли телефоните си в друга стая и са пускали телевизора за фон".

"Това нормално ли е?", попита Найденов и призова за подкрепа към прокуратурата в борбата срещу подслушванията. Зад тези практики стои Цветан Цветанов, убеден е бившият земеделски министър. "Някой трябва да каже баста. Някой трябва да каже Цветанов, ти трябва да напуснеш политиката", заяви още той. Мирослав Найденов беше категоричен, че премиерът Бойко Борисов не знае, че ще сподели тези свои подозрения. "Това не е поръчка на бившия премиер", допълни той.

Откъде идват подозренията - Найденов смята, че делото е поръчка срещу него, защото папката с документите е държана от 2009 година насам. Прокуратурата е повдигнала обвиненията заради оказан натиск, убеден е той.

Найденов коментира, че опозицията има интерес от повдигнатите обвинения, но те нямат властови ресурси да го направят. Той сподели и своите подозрения кой може да стои зад атаката, изброявайки кои са хората "над министрите" - вицепремиерите, премиерът, председателят на Народното събрание и президентът..

Найденов вярва, че Бойко Борисов, Цецка Цачева и Росен Плевнелиев не стоят зад атаката срещу него, като е разбрал това след лични разговори с тях. С вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков са имали сложни взаимоотношения, но те не са били лични.

Така, елиминирайки имената, остана последният вицепремиер в кабинета "Борисов" - вътрешният министър Цветан Цветанов. "Иска ми се той да ми отговори лично на тези подозрения", заяви Найденов. Той допълни, че всички от кабинета са знаели, че са били следени и подслушвани от Цветанов. Той е подслушвал и политическите опоненти на партията, категоричен беше Найденов.

"Възможно е и самият Борисов да е бил обект на Цветанов", заяви още бившият министър.

Припомняме, че срещу Найденов са повдигнали обвинения по три случая - за намерение да бъде даден подкуп на свой подчинен, за да бъде върнат ДДС. "Всички знаят, че този данък не се връща от Министерството на земеделието", допълни още той. Другите нарушения са принуда към свидетел да оттегли показания и влияние съвместно с други депутати.

Найденов коментира, че в делата сега са били показани доказателства, които лично той е предал на прокуратурата. Става въпрос за запис на Калина Илиева, в който тя е опитвала да убеди служител в МЗХ да свидетелства срещу Мирослав Найденов. За този запис са знаели Бойко Борисов и ДАНС. "Цветан Цветанов също знаеше", обясни още бившият земеделски министър.

Найденов потвърди, че се е срещнал с Алексей Петров, но към онзи момент не е имало причина такава среща да бъде отказана. "Не съм му искал съвети", заяви той на въпрос дали е вярна информацията, че е търсил помощ срещу подслушването. 

Във връзка с информацията, изнесена от бившия земеделски министър Мирослав Найденов прокуратурата го призова за разпит по делото, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл.387, чл.311 и чл.287а от НК. Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден (25 април).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

31
rate up comment 9 rate down comment 3
jelenski
преди 11 години
Такъв цирк никога не е имало дори и в България забавно е да гледаш как едни полуграмотни, нагли мутри се клепят взаимно Найденов, Цветанов, Борисов. И като се замислим, че тези хора ни управляваха почти 4 години. Ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 11 години
напротив-не звучиш като гербаджия. така де-точно като гербаджия ми звучиш, само че те звучат точно като социалисти преди '89:) А относно ляво-дясно-по-дясна партия(парадоксално, но факт) от БСП няма. А дясно не значи западно насочен-Швеция е социална държава-доста по-лява от България, например. Абе тия понятия е добре да си ги изясниш, прости ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 7 rate down comment 1
tonitov
преди 11 години
Момчето изгоряло, защо да не горим и ние и държавата. ***, поредното протеже на империята на злото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
Ей го още 1 ***.т от Позитано 20 с техните глупости и мозъчни облъчвания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 2
georgi.benevolenet
преди 11 години
Цялото правитество и БНБ са подслушвани с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел с подкрепата на ЕК и ЕЦБ.Калин Христов, Мариела Ненова, Андрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ограбиха икономиката, а вие (или капитала зад банките в картел) го направихте финансов министър. Калин е с контрол на съзнанието с имплант и връзка с мрежата на Мтел, нещо нормално за съвременните технологии и обслужва интереси. Като работех в БНБ за малко, след като на някой в ЦЕУ на Сорос ни преподаваха как се организира криза и картели, те се опитаха да ме накиснат за кредитната експанзия за надуване на балон на фондовата борса и жилищния пазар довели до съответно спад от 20 млрд + 10ки млрд+10 млрд лоши кредити. Най-гупавото, е че ги оставате на длъжност и ще продилжават да ви мамят. Не е важно, че са квалифицирани, важно е че са корумпирани! Ако лихвата в България беше като в Европа, икономиката щеше да расте по 3-4%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
За мое много голямо съжаление нито СДС, нито ДСБ имат сигурен шанс да влязат в парламента. Движение България на гражданите е поредният политически проект на генералския кръг в БСП, спонсориран със значителни средства от Алексей Петров, Ивелин Банев, Гриша Ганчев и няколко други престъпници. ДПС и БСП ги мразя в червата си. Атака и РЗС не са способни на нищо друго освен да се продават на този, който плати най-много (Жорж Ганчев е от същата категория политик). Егаси и смотаният избор, който имам тази година...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
И наистина мисля че колкото и лоши да са гербаджиите в никакъв случай българските социалисти не са с нещо по-добро. И не виждам в тази ситуация и на тези избори никоя друга поне отчасти с десни и западноевропейски възгледи партия. Нито някоя партия без грехове и престъпления.Не ми пука че звуча като гербаджия. Много добре знаем всички, че ако ГЕРБ продължи да работи по същия начин както досега е въпрос на време и тя да изчезне както много други български партии. Дано неприятностите им помогнат да прогледнат поне малко и да не са така самовлюбени и глупави както бяха другите вече умрели политически проекти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Монти - поведението ми показва лично пристрастие.Работя в по-доходна сфера и все още не съм изпаднал чак толкова че да се прехранвам от партийна пропаганда.Наистина понякога копи пействам някои мои мнения и постове.Най-често реагирам на тези, които считам за платени балалайки на БСП, а от известно време и на РЗС. Когато имам време винаги скачам като ловно куче на лисица на такива хора.Гледам че преди мен си се регистрирал във форума. Ще мине време и ще ме опознаеш по-добре. Няколко пъти съм се обяснявал за тези неща и вече ме омръзна. Аз съм един от хората с твърди десни убеждения, вече чукнах 40-стака и едва ли вече ще се хвана да работя за някоя конкретна българска партия. Бях член на СДС.Единственото, което ме интересува е България да се управлява от хора, които поне малко по малко да се опитват да променят неща в тази страна, особено що се отнася до руското икономическо и енергийно робство.Това определя личното ми пристрастие във всяка изборна ситуация и нищо друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Нямаше как, да няма продължение тая сага. Какво знае Цветанов, какво толкова, че да се излива такава помия?Та той Цветанов е трябвало да работи по 48 часа на денонощие и пак ще му е малко, да организира и реализира всичко това. Парите са болест, нашите политижци са болни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 3
Монти
преди 11 години
bgMan,Преди време ти писах ,че си платен....Днес се уверих окончателно , този коментар го срещам за трети път под различни статии..Напрегни се момче и измисли нещо ново ...Парите се заработват с труд а не с копи пеист и да манипулираш форуми.....Колега ти беше задал въпроса .. защо ще гласуваш за сбирщина и защо го пишеш явно...Не можа от 43 партии и 6000 какндидат депутати да намериш по свестен от БорисоФ и Цветанов..Така ли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още