IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше цялото правителство

Бившият земеделски министър изказа своите подозрения, че обект на незаконно подслушване е бил дори и премиерът Бойко Борисов

08:46 | 25.04.13 г. 35
Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше цялото правителство

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов изрази своите съмнения, че е бил подслушван незаконно от МВР. В ефира на bTV той коментира обвиненията, които бяха повдигнати срещу него преди месец. Той призова да бъде изчистено "политическото мракобесие" и сподели, че при разговор с президента Росен Плевнелиев "са оставяли телефоните си в друга стая и са пускали телевизора за фон".

"Това нормално ли е?", попита Найденов и призова за подкрепа към прокуратурата в борбата срещу подслушванията. Зад тези практики стои Цветан Цветанов, убеден е бившият земеделски министър. "Някой трябва да каже баста. Някой трябва да каже Цветанов, ти трябва да напуснеш политиката", заяви още той. Мирослав Найденов беше категоричен, че премиерът Бойко Борисов не знае, че ще сподели тези свои подозрения. "Това не е поръчка на бившия премиер", допълни той.

Откъде идват подозренията - Найденов смята, че делото е поръчка срещу него, защото папката с документите е държана от 2009 година насам. Прокуратурата е повдигнала обвиненията заради оказан натиск, убеден е той.

Найденов коментира, че опозицията има интерес от повдигнатите обвинения, но те нямат властови ресурси да го направят. Той сподели и своите подозрения кой може да стои зад атаката, изброявайки кои са хората "над министрите" - вицепремиерите, премиерът, председателят на Народното събрание и президентът..

Найденов вярва, че Бойко Борисов, Цецка Цачева и Росен Плевнелиев не стоят зад атаката срещу него, като е разбрал това след лични разговори с тях. С вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков са имали сложни взаимоотношения, но те не са били лични.

Така, елиминирайки имената, остана последният вицепремиер в кабинета "Борисов" - вътрешният министър Цветан Цветанов. "Иска ми се той да ми отговори лично на тези подозрения", заяви Найденов. Той допълни, че всички от кабинета са знаели, че са били следени и подслушвани от Цветанов. Той е подслушвал и политическите опоненти на партията, категоричен беше Найденов.

"Възможно е и самият Борисов да е бил обект на Цветанов", заяви още бившият министър.

Припомняме, че срещу Найденов са повдигнали обвинения по три случая - за намерение да бъде даден подкуп на свой подчинен, за да бъде върнат ДДС. "Всички знаят, че този данък не се връща от Министерството на земеделието", допълни още той. Другите нарушения са принуда към свидетел да оттегли показания и влияние съвместно с други депутати.

Найденов коментира, че в делата сега са били показани доказателства, които лично той е предал на прокуратурата. Става въпрос за запис на Калина Илиева, в който тя е опитвала да убеди служител в МЗХ да свидетелства срещу Мирослав Найденов. За този запис са знаели Бойко Борисов и ДАНС. "Цветан Цветанов също знаеше", обясни още бившият земеделски министър.

Найденов потвърди, че се е срещнал с Алексей Петров, но към онзи момент не е имало причина такава среща да бъде отказана. "Не съм му искал съвети", заяви той на въпрос дали е вярна информацията, че е търсил помощ срещу подслушването. 

Във връзка с информацията, изнесена от бившия земеделски министър Мирослав Найденов прокуратурата го призова за разпит по делото, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл.387, чл.311 и чл.287а от НК. Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден (25 април).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 5
SS-23
преди 11 години
Ето ги българите, загубили милиони в Кипър!Общо взето- всички са в ***!http://1kam1.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81/item/97-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%80
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още