IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Няма да искам оставката на Цветан Цветанов*

Лидерът на ГЕРБ призова Мирослав Найденов да се закълне, че Цветанов е подслушвал

13:34 | 25.04.13 г. 28
Бойко Борисов: Няма да искам оставката на Цветан Цветанов*

Няма да искам оставката на Цветан Цветанов. Това заяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментарите след огласената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е подслушвал всички министри от кабинета „Борисов“, включително и самия Борисов.

Лидерът на ГЕРБ цитира Библията като каза, че няма ненаказано добро и това е кадрова грешка на Цветанов. „Въпреки това няма да искам неговата оставка", категоричен бе Борисов, съобщава агенция „Фокус“.

Той подчерта, че Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички. „Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, каза Бойко Борисов.

По повод личността на Мирослав Найденов Борисов заяви: „Най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов. Той винаги е имал неговата подкрепа. Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен, както и останалите министри от кабинета ми”, посочи Борисов.

Той подчерта, че е сигурен, че такова нещо не е имало, защото самият Цветанов му се е заклел в децата си, че не е извършил такова нещо срещу него. Относно това, че през годините се усещала защитата на Бойко Борисов върху Мирослав Найденов, той заяви, че го е защитавал в моменти, когато са искали неговата оставка, виждайки че той е правил нещо добро за сектора, за който е отговарял.

Цветан Цветанов също коментира, че не е имало подслушвания на министри и не е покровителствал такова подслушване на министри.

Цветан Цветанов: Винаги съм се ръководил само от върховенството на закона

Няма да коментирам какво е казал Мирослав Найденов. Докато бях министър винаги съм се ръководил само от върховенството на закона, заяви Цветан Цветанов. Според него темата с подслушванията е преекспониране на предизборната кампания. „Това е част от кампанията на БСП“, смята той.

Заместник-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че от 2006 г., когато е започнало изграждането на партията, всичко, което е правил, го е съгласувал с лидера и се ръководил от върховенството на закона.

„За мен е важно да се срещам с хората и да изслушаме исканията им. Изявленията на Найденов са лични, в духа на кампанията, която водят някои политически партии. Моментът не е подбран случайно. Анонимният сигнал беше подаден точно в началото на предизборната кампания“, посочи Цветан Цветанов.

Той припомни, че през 2009 година, когато ГЕРБ дойде на власт, имаше огромен дефицит към системата на МВР и към правораздавателната система. Благодарение на усилията ни върнахме доверието на евроатлантическите ни партньори. Сега опонентите ни се изнервят, защото нямат какво да противопоставят. Затова се режисират сигнали като този и като „Буда“, за който също моментът не беше избран случайно. Специални разузнавателни средства са били прилагани само съобразно закона. Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на държавата. Всичко, което съм правил, съм го правил за да разбием организираната престъпност“, заяви Цветанов.

По думите му исканията за СРС идват подписани от съдия при министъра. „Искам всички да са равни пред закона. Искам да се извиня на достойните служители на МВР, за това, което им причиняват в момента политиците, говорейки по тази тема, спекулирайки, дискредитирайки някои служители“, каза още Цветан Цветанов.

*Допълнена с позицията на Цветан Цветанов към 14.10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 11 години
Опитвам се да сипредставя какво трябва да се случи, за да стане необходимо ББ да поиска оставката на ЦвЦв. Освен това много явно е, че има някакъв сценарий. Както винаги, за наша сметка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 1
jelenski
преди 11 години
Бойко се чуди какво да каже! Уловиха го по бели *** и той се чуди какво да измисли. Такъв цирк никога не е имало дори и в България забавно е да гледаш как едни полуграмотни, нагли мутри се клепят взаимно Найденов, Цветанов, Борисов. И като се замислим, че тези хора ни управляваха почти 4 години. Ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
"Той подчерта, че Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички. Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам, каза Бойко Борисов. " - Ето, вчера всичкото излезе наяве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
смърт на псевдосоциализма и продажния фалшификаторски режим на БСП/БКП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
Това е вече тотално краят на ГЕРБ. Такъв цирк никога не е имало дори и в България забавно е да гледаш как едни полуграмотни, нагли мутри се клепят взаимно Найденов, Цветанов, Борисов. И като се замислим, че тези хора ни управляваха почти 4 години. Ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 2
tonitov
преди 11 години
30% от Цветанов и 30% от Борисов и ще излезем от тунела в които комунистите за шести път искат да ни натикат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 1
MVA123
преди 11 години
Много платени писачи. Останали сте си сами, да си писарушкате.Партия любима, Вас Ви води, И Сталин и Ленин е с Вас, но само когато, Ви изнася.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 2
nelva
преди 11 години
Интересно с какво го държи в цайт нот Цветанов?Цветанов създаде партията:Цветанов това е партиятаПартията това е Цветанов.Ленин това е партиятаПартията това е ЛенинЕ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ146
преди 11 години
Ако Борисов НЕ МАХНЕ Цветанов, ще загуби 100 х. льохмани, поддаващи се на ПРОВОКАЦИИТЕ НА КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ! Ако обаче Борисов МАХНЕ Цветанов - надеждата на хората против КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ, които са НАВСЯКЪДЕ и най-вече в съда(СПОМНЕТЕ СИ ЛУКОЙЛ...) и Прокуратурата, Борисов ще загуби 1 млн. почтени хора, които ще търсят ДРУГА АЛТЕРНАТИВА да бъдат озаптени КРАДЦИТЕ НА СЪВРЕМЕННА България!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ146
преди 11 години
КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ? БЕДНОСТТА! КАК СЕ БОРИ БЕДНОСТ? С ПАРИ!ОТКЪДЕ ПАРИ? ОТ БЮДЖЕТА!КРАДЕ ЛИ СЕ ОТ БЮДЖЕТА? И ОЩЕ КАК! САМО КЪНЧО СТОЙЧЕВ И А.РАЙЧЕВ ОТКРАДНАХА НАД 100 МЛН.!КОЛКО СЕ КРАДЕ? 30-40% МИНИМУМ!КОЛКО ПАРИ СА ТОВА? ОКОЛО 10 МЛРД. ВСЯКА ГОДИНА!ДОСТАТЪЧНИ ЗА ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ!!!ТРЯБВА ЛИ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ БОРИ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА ПРОТИВ КРАДЦИТЕ ОТ БЮДЖЕТА? СПОРЕД КРАДЦИТЕ - НЕ!В БЪЛГАРИЯ БОРЦИТЕ С КРАДЦИТЕ СE ОБЯВЯВАТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ!КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още