IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Няма да искам оставката на Цветан Цветанов*

Лидерът на ГЕРБ призова Мирослав Найденов да се закълне, че Цветанов е подслушвал

13:34 | 25.04.13 г. 28
Бойко Борисов: Няма да искам оставката на Цветан Цветанов*

Няма да искам оставката на Цветан Цветанов. Това заяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментарите след огласената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е подслушвал всички министри от кабинета „Борисов“, включително и самия Борисов.

Лидерът на ГЕРБ цитира Библията като каза, че няма ненаказано добро и това е кадрова грешка на Цветанов. „Въпреки това няма да искам неговата оставка", категоричен бе Борисов, съобщава агенция „Фокус“.

Той подчерта, че Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички. „Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, каза Бойко Борисов.

По повод личността на Мирослав Найденов Борисов заяви: „Най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов. Той винаги е имал неговата подкрепа. Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен, както и останалите министри от кабинета ми”, посочи Борисов.

Той подчерта, че е сигурен, че такова нещо не е имало, защото самият Цветанов му се е заклел в децата си, че не е извършил такова нещо срещу него. Относно това, че през годините се усещала защитата на Бойко Борисов върху Мирослав Найденов, той заяви, че го е защитавал в моменти, когато са искали неговата оставка, виждайки че той е правил нещо добро за сектора, за който е отговарял.

Цветан Цветанов също коментира, че не е имало подслушвания на министри и не е покровителствал такова подслушване на министри.

Цветан Цветанов: Винаги съм се ръководил само от върховенството на закона

Няма да коментирам какво е казал Мирослав Найденов. Докато бях министър винаги съм се ръководил само от върховенството на закона, заяви Цветан Цветанов. Според него темата с подслушванията е преекспониране на предизборната кампания. „Това е част от кампанията на БСП“, смята той.

Заместник-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че от 2006 г., когато е започнало изграждането на партията, всичко, което е правил, го е съгласувал с лидера и се ръководил от върховенството на закона.

„За мен е важно да се срещам с хората и да изслушаме исканията им. Изявленията на Найденов са лични, в духа на кампанията, която водят някои политически партии. Моментът не е подбран случайно. Анонимният сигнал беше подаден точно в началото на предизборната кампания“, посочи Цветан Цветанов.

Той припомни, че през 2009 година, когато ГЕРБ дойде на власт, имаше огромен дефицит към системата на МВР и към правораздавателната система. Благодарение на усилията ни върнахме доверието на евроатлантическите ни партньори. Сега опонентите ни се изнервят, защото нямат какво да противопоставят. Затова се режисират сигнали като този и като „Буда“, за който също моментът не беше избран случайно. Специални разузнавателни средства са били прилагани само съобразно закона. Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на държавата. Всичко, което съм правил, съм го правил за да разбием организираната престъпност“, заяви Цветанов.

По думите му исканията за СРС идват подписани от съдия при министъра. „Искам всички да са равни пред закона. Искам да се извиня на достойните служители на МВР, за това, което им причиняват в момента политиците, говорейки по тази тема, спекулирайки, дискредитирайки някои служители“, каза още Цветан Цветанов.

*Допълнена с позицията на Цветан Цветанов към 14.10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 4 rate down comment 1
vlado157
преди 11 години
Кога ще дойде един нормален политик на власт не ми е ясно?Този пожарникар дето уж прави магистрали/които вече на места стават на дири от камионите/ и вярва на клетвите на този или на онзи да стане началник на пожарната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 0
aikmana
преди 11 години
Няма логига пич. Избрал си да живеееш в помията и ще трябва да отсяваш, от каквото намериш в помията. В *** винаги има още по-ужасни ***. Не вярваш ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 5
aikmana
преди 11 години
Над-100-годишната българска(?) партия, която 45 години репресира българи чрез подслушване и изобрети професията доносник, сега ще ме вкарва във филм за СРС-та месец преди избори. Комай БСП СРС-та не е и помирисвало :)Аре нема нужда и със здраве...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 4
wenci
преди 11 години
Двамата началници са = партията. Партията не обединява идея, а власт.Идея-порив имаше в началото първите 2 год. След това остана властта, парите и осребряването на влсттниците ... и лъжи.Затова тандема ще остане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 24 rate down comment 3
sonka.74
преди 11 години
Толкова лъжи произнесе напоследък ЦЦ (че няма такава подслушвателна техника, после пък че не можела да записва глас, служителят не трил данни от диска, а го оправял с отверката), че въобще не му вярвам, ако ще и в себе си да се закълне...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 9
Lucifer
преди 11 години
Абсолютно съм съгласен с теб че: "Това обаче не прави Станишев, Местан, Кунева или Костов по-честни, по-добри или по-различни", но не проумявам как така:".. пак ще гласувам за жалката сбирщина наречена ГЕРБ защото не понасям останалата ***..." това прави агонията на страната ни безкрайна. Аз лично все още не съм решил за кого да гласувам, но по-добре да не гласувам изобщо щом нямам реален избор, от колкото пак да легитимирам доказано провалили се вече ***....НЕ, благодаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 24
bgMan
преди 11 години
Лошо Цветанов, лошо Борисов. Много лошо за всички останали клакьорчета превъщащи се по-късно в плъхове.Това обаче не прави Станишев, Местан, Кунева или Костов по-честни, по-добри или по-различни.Някой един ден трябва да направи сериал за политическите пионки в България и техните жалки игрички.Нищо не мога да променя но пак ще гласувам за жалката сбирщина наречена ГЕРБ защото не понасям останалата *** и не виждам други по-малко лоши от ББ и ЦЦ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 24 rate down comment 4
Lucifer
преди 11 години
Струва ли си да се коментират изобщо политическите трупове на мутрагените на Тато ???... нали за това го изгониха, защото е кофти матриал, менте....айде стига де...най-срамното е че толкова власт беше концентрирана в ръцете на ***. А пък ако пак бъде преизбран, значи наистина матриалът е пълен *** и си заслужава пожарникара
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 5
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Само да те светна, че в политическата игра, да си отстраниш дясната ръка, заради атаките на опонентите си, означава да признаеш поражението си и надмощието им над теб. Не виждам логика да го маха в момента. Ако ще го прави, Цв. Цв. трябва да концентрира върху себе си доста негативизъм, за да може махането му да се превърне в подкрепа за партията. А и най-удобния момент е няколко дни преди изборите, за да не дадеш възможност на опонентите ти да се възползват от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 20
jelenski
преди 11 години
Цветанов е действал с благословията на Борисов и двамата стоят зад подслушванията и предателството на народа! Двуглавата ламя на ГЕРБ е официално е в шах-мат. Сбогом, ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още