IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Трябват промени в Закона за специалните разузнавателни средства

Мирослав Найденов поиска физическа охрана след скандалните разкрития за подслушване на членове на предишното правителство

12:49 | 25.04.13 г. 2
Плевнелиев: Трябват промени в Закона за специалните разузнавателни средства

Следващият парламент трябва да внесе промени в Закона за специалните разузнавателни средства, поиска президентът Росен Плевнелиев по повод изнесената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов, предаде агенция „Фокус“.

Тази сутрин Найденов изнесе скандални данни за подслушване от страна на МВР и наредено от Цветан Цветанов, насочено към всички членове на предишното правителство. След тези разкрития Найденов беше извикан да даде показания в прокуратурата. След срещата той обясни, че е поискал персонална физическа охрана. 

Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев.

По време на интервюто си в ефира на bTV Найденов обясни, че дори и по време на среща с президента на България Росен Плевнелиев двамата са оставяли мобилните си телефони в друга стая. Тази информация беше косвено потвърдена от Плевнелиев. Той заяви, че е имал двустранни срещи с всички членове на бившото правителство, включително и с Мирослав Найденов.

„Когато имам среща, аз винаги си оставям телефона при моята секретарка, защото съм учтив човек. Като президент хората очакват от мен да си вдигам телефона, но когато съм на среща, не очаквате от мен аз винаги да съм на телефона”, допълни президентът.

За Плевнелиев казусът сега е работа на прокуратурата, която трябва да докаже има ли доказателства за подслушване и отказа да даде оценка дали бившият вътрешен министър трябва да напусне постовете, които заема до изясняване на ситуацията.

Самият президент декларира, че не е притеснен от подслушване, защото винаги е настоявал за прозрачност. „Това обаче не означава, че не съм притеснен за спазването на гражданските права на милиони българи“, допълни още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 5
jelenski
преди 11 години
Вече нито ББ, нито ЦЦ, нито Президента имат полезен ход за действие. Те са безкрайно компроментирани и завлякоха ГЕРБ на дъното. Двуглавата ламя на ГЕРБ е официално е в шах-мат. Сбогом, ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
enio55
преди 11 години
Президентът е пряко замесен в скандала с подслушванията и много добре е знаел, че го подслушват, няма нужда да лъже хората и да отрича, той е съучастник и трябва да бъде подведен под наказателна отговорност заедно с другите, ако ще това да му струва поста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още