IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитета си

Нямам нищо общо с печатницата в Костинброд, категоричен беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първата си официална изява след изборите

13:56 | 16.05.13 г. 8
Цветан Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитета си

Цветан Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитет след свикването на 42-то Народно събрание, така че истината да излезе такава каквото е, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след вота.

По негова молба Цветанов няма да участва в кабинета на малцинството, който Борисов има намерение да предложи

Бившият вътрешен министър, който ще влезе в Народното събрание от Благоевградския регион, обяви, че ще внесе искане за сваляне на имунитета си веднага, след като се закълне като депутат.

"Нищо общо нямаме с печатницата в Костинброд", декларира Борисов, като се прекръсти. В следващите избори трябва да се избегнат тези конфликти на интереси, няма как протоколите да се печатат при кандидат-депутати от БСП, бюлетините при някакъв, който аз не познавам", заяви той.

На 30 април Софийската градска прокуратура съобщи, че е събрала достатъчно доказателства за извършено престъпление от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по скандала с незаконното подслушване по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев.

Според държавното обвинение в качеството му на министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинените му – директорите на СДОТО-МВР Сергей Кацаров, Цветан Иванов и Камен Костов, да извършат престъпление - да злоупотребяват със служебното си положение.

Изводът на прокуратурата е с оглед на това, че именно в задълженията на министъра на вътрешните работи е да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС, както е записано в Закона за СРС.

Софийската градска прокуратура спря тогава наказателното производство срещу тримата директори в СДОТО-МВР заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за народен представител.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще иска от новият парламент имунитета на Цветанов.

Днес (16 май) пред журналисти Цацаров заяви, че Прокуратурата никога няма да се възползва от правомощията си да оспорва изборните резултати, цитиран от агенция „Фокус”. На въпрос дали би сезирал Конституционния съд във връзка с касиране на изборите, той отговори, че прокуратурата няма да го направи.

„Случаят в Костинброд не трябва да се използва за тези цели. Имаме категорични доказателства, че тези бюлетини не са напускали печатницата, ние сме предотвратили напускането им”, обясни Цацаров.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Scrooge McDuck
преди 10 години
Да не излезе, че никои от ГЕРБ няма виновен по активните мероприятия на БСП.Тогава пак ще говорите същите помии, като сега, да със сигурност нали сте само помия ри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
Scrooge McDuck
преди 10 години
ХАХАХХ Пак червени блянове, ами след като БСП взе властта и то като пак победена партия на изборите и след флашките и активните мероприятия срещу правителството си, а по този начин и срещу България.Изедници и продажници са тези червени ***.А сега като стартират пак проекта си за 20 млрд лв. ще ви питам пак защо и пак гласувате за продажници и национални предатели. *** и *** типажи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
data
преди 10 години
Абе вие играли ли сте някога за обществена поръчка че коментирате ? Стига сте писали неграмотници ! За да коментираш нещо се изисква поне малко грамотност и познаване на темата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 4
be_google
преди 10 години
Не виждам добре,ника ти сините камъни ли е, или сините кратуни?!Много готини вицове ръсиш! :))))) :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
be_google
преди 10 години
ГРОБарите са аут от властта!Цецун да стяга багажа.....знае закъде!До новите собственици на Инвестор,От години съм баннат, сменете *** и отменете бановете!Тръгнете на чисто, ако ще правите свободна медия.С уважение,Be-google
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
Сините камъни
преди 10 години
Цветанов е достоен политик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
nelva
преди 10 години
Ако има изобщо доблест и смелост - защо не го направи до сега ?Омръзнаха с някакви мъгливи обещания в бъдеще време.Опоскаха народа , а сега ще ..ще..ще..ще.. ядеме зеле , а те чевермета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 15
sonka.74
преди 10 години
Лидерите на ГЕРБ редовно се кълнят в разни неща, които на следващия ден се оказват пълна лъжа! Не знам кой им вярва още - печатницата на общинския съветник на ГЕРБ е започнала да печати още преди да е сключила договора с МС, защото всичко е било предварително планирано...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още