IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата ще поиска имунитета на Цветан Цветанов

Държавното обвинение ще представи пред Народното събрание мотивите си за свалянето на дадения имунитет

15:27 | 14.05.13 г. 1
Прокуратурата ще поиска имунитета на Цветан Цветанов

Прокуратурата ще поиска от Народното събрание имунитета на Цветан Цветанов. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров днес пред журналисти, съобщи “Фокус”.

Макар че след изборния ден бившият вътрешен министър вече не се ползва от привилегията да има имунитет в качеството си на кандидат за депутат и сега прокуратурата може да го разпита, от думите на главния прокурор стана ясно, че това няма да стане, докато не се събере новият парламент.

"Прокуратурата е казала ясно и просто, че тя ще поиска имунитета на бившия министър на вътрешните работи от Народното събрание и ще го направи", категоричен бе Цацаров.

"Тя ще поиска снемането на този имунитет, и ще го направи категорично. Не искайте Прокуратурата да използва празнини от ден - два - три, за да направи нещо, тя ще го направи. Съвсем ясно ще представи пред Народното събрание, защо иска свалянето на дадения имунитет", каза главният обвинител.

Припомняме, че на 30 април Прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО, заради кандидатдепутатския имунитет на Цветан Цветанов.

Конкретното разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.

Миналата седмица Цветанов бе повикан за втори път на разпит в Специализирана прокуратура, заради изтеклия запис на разговор  между Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още