fallback

Мая Манолова: Станишев не знаеше за сигнала ми за бюлетините

Номерът щеше да мине, защото никой не обръща внимание на печатите на бюлетините, убедена е представителката на БСП

08:49 | 17.05.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сергей Станишев не знаеше за сигнала ми за откритите в складови помещения на "Мултипринт" 350 хил. бюлетини, съобщи в ефира на bTV представителят на БСП Мая Манолова. Причината е самото искане на лидера на БСП "да не го занимават с подробности", а директно да се подават сигнали за нарушения. 

Тя коментира още, че не е било възможно да се проследят бюлетините, защото са били сигурни, че те нямало да бъдат пренасяни с палетите. По този начин отпадал вариантът за поставяне на GPS-устройство върху палетите.

На тезата, че е било възможно  проследяване на транспортните средства, които са били предвидени за пренос на бюлетините, Манолова заяви, че не тя е авторът на сигнала за подготвените транспортни средства. 

Според Манолова "номерът е щял да мине", защото никой не обръща внимание на печатите върху бюлетините и накърняването на печатите на секционните комисии. Според нея няма съмнение кой е автор на идеята за манипулация, защото бюлетините са били отпечатани от общински съветник от ГЕРБ. "Може ли той да бъде свързан с друга партия?", попита още Манолова. 

Тя е получила още сигнали за нарушения на изборния процес, но отказа да коментира какви точно са те. 

На въпрос дали има водени разговори и дали не ѝ е предложен постът министър на правосъдието, Манолова коментира, че всички преговори ще бъдат публични и ще станат пред очите на хората. 

В нощта на изборите Манолова призна, че тя е съобщила в прокуратурата за готвената манипулация на изборния процес с използване на допълнително отпечатани бюлетини. Този сигнал е бил подаден в петък (10-и май). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
fallback