fallback

БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока

Мярката ще важи докато бъде избран нов председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, обясни "червеният" депутат Ангел Найденов

09:00 | 22.05.13 г. 32

БСП ще предложи мораториум върху поскъпването на електроенергията, заяви в ефира на bTV "червеният" депутат Ангел Найденов. Това ще бъде обсъдено още по време на днешното заседание на 42-то Народно събрание. Ще бъдат повикани и изслушани служебният премиер Марин Райков и служебният енергиен министър Асен Василев.

"Замразяването" на цените на тока ще бъде факт докато не бъде избран нов председател и състав на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), допълни още Найденов. "Логично е този състав да бъде сменен", обясни още той.

В ефира на bTV се разрази спор за състоянието на бюджета. Според депутата от ГЕРБ Димитър Главчев дефицитът по бюджета за първото тримесечие не е 800 млн. лева, както съобщи номинираният за премиер Пламен Орешарски, а 320 млн. лева. "Умишлено се налага мнението за катастрофално състояние на страната", допълни Главчев.

Според Найденов социалното напрежение в началото на годината е доказателство за ниските доходи и тежкото финансово състояние на доходите. Найденов категорично заяви, че АЕЦ "Белене" ще бъде построена.

За Камен Костадинов от ДПС обаче ядрената централа не е тема на дебат точно в този момент. Той допълни, че се търси съгласие по темите в предизборните програми между БСП и ДПС. Важните теми в момента са безработицата и доходите на хората и по тях позициите ни са сходни, заяви още Костадинов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
fallback