IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока

Мярката ще важи докато бъде избран нов председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, обясни "червеният" депутат Ангел Найденов

09:00 | 22.05.13 г. 32
БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока

БСП ще предложи мораториум върху поскъпването на електроенергията, заяви в ефира на bTV "червеният" депутат Ангел Найденов. Това ще бъде обсъдено още по време на днешното заседание на 42-то Народно събрание. Ще бъдат повикани и изслушани служебният премиер Марин Райков и служебният енергиен министър Асен Василев.

"Замразяването" на цените на тока ще бъде факт докато не бъде избран нов председател и състав на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), допълни още Найденов. "Логично е този състав да бъде сменен", обясни още той.

В ефира на bTV се разрази спор за състоянието на бюджета. Според депутата от ГЕРБ Димитър Главчев дефицитът по бюджета за първото тримесечие не е 800 млн. лева, както съобщи номинираният за премиер Пламен Орешарски, а 320 млн. лева. "Умишлено се налага мнението за катастрофално състояние на страната", допълни Главчев.

Според Найденов социалното напрежение в началото на годината е доказателство за ниските доходи и тежкото финансово състояние на доходите. Найденов категорично заяви, че АЕЦ "Белене" ще бъде построена.

За Камен Костадинов от ДПС обаче ядрената централа не е тема на дебат точно в този момент. Той допълни, че се търси съгласие по темите в предизборните програми между БСП и ДПС. Важните теми в момента са безработицата и доходите на хората и по тях позициите ни са сходни, заяви още Костадинов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

32
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
А относно това дали Китай е проводник на кризата- по едно време в 19ти век 90% от световното производство на продукти(не съм сбъркал цифрите) е било съсредоточено в Англия(заради парната машина), ама тогава света не е бил в криза... А по-към днешна дата-именно Германия се възползва(по средата на кризата) от новият пазар-Китай и регистрира рекорден растеж(от десетилетия насам) за да си пласира продуктите-те за това не са в рецесия. Та по-скоро Китай е двигател, който работи за изваждането ни от кризата. Сега не ми цъкай минуси-хвани и прочети малко, после се върни и пак ще го коментираме:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
не, пич:) ти си издраскал една камара глупости-като ти дават някой лев, вземи и си го изкарай, молим те:)-икономиката на САЩ е по-малка от икономиката на ЕС-погледни тук например:https://***.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2195.htmlА структурата на икономиката на САЩ е достойна просто за смях-1/3 е военна промишленост(което е и причината те, в целият мой съзнателен живот да са във война), 1/3 финансов сектор. Реалният сектор е шега. Това което крепи доларът-тук имаше едни германски експертчета-аз подозирам, че мият чинии, но те твърдят, че са инвестиционни банкери, те могат да ти го обяснят по-добре, защото не съм финансист-е, че все още няма алтернатива на световна валута, а и не на последно място-толкова са се раздули, че ако паднат с десетилетия ще се възстановяваме. Китай вярно печата пари, но ако знаех китайски(мандарин, кантон и т.н.) щях да се постарая да ти намеря структурата на тоя резерв-който, уверявам те не е в юани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 1
scrooge mcduck*
преди 10 години
Пълен ***, явно си фен на социалистическите блянове на червените ***. Социалистическа е но е точно обратното последните години Китай е проводник на кирзата.Тъй като юанът е 6до 8 пъти по ефтин от долата, а Китай произвежда 6 пъти повече от тях.И ако знаеш Икономиката на САЩ Е 4 -РИ ПЪТИ ПО ГОЯЛМА ОТ ТАЗИ НА ЕВРОПА.Каква е валутната политика на Китай, дали да не печата юани.И дали не е от преди 30 години. *** сте престанете да говроите комунистическите блянове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
Ами в конкретният случай Калин Христов(аз аргументи не видях в изказването му) е избълвал пълна глупост-най-големи финансови резерви имат Китай и Япония(3 и 1 трилиона), те как са направени-без излишъци ли са станали? И тия две държави смяташ, че имат лоша икономика ли? Едната не беше ли социалистическа-от тия дето ти плюеш? А не е ли тя двигателят на световният растеж последните години?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 3 rate down comment 0
edge404
преди 10 години
НЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ВЗЕМА КРЕДИТИ И ДА ГИ ДАВА НА ФИРМИТЕ. Ти така си мислиш, дрОгарете вече са подготвили и списък на фирмите които ще спечелят поредица от безсмислени държавни поръчки, след което ще се отчете увеличение на работните места (проформа), увеличение на оборота (на съответните фирми), същевременно и на потреблението (основно скъпи коли, луксозни имоти, почивки и други глезотии), а червените бабички пак ще подсмърчат, че им е скъп тока. Ама нали наш'то момче е обещало да ги оправи, а онези лошите не-комунисти да видят те....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 10 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Похвално. Ама като гледам засега образованието не дава ефект. Нищо с времето може и да ти се получи. НЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ВЗЕМА КРЕДИТИ И ДА ГИ ДАВА НА ФИРМИТЕ. ФИРМИТЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ САМИ КРЕДИТИ. Всеки трябва да заложи г*за си. Винаги е било така. Освен по соц-а де. Там всеки залагаше задните части на всички останали. Искате ли идея? Защо лихвените %ти са толкова високи в БГ, въпреки че сме остров на стабилността? Трябва всеки ден да ходим и да настояваме пред ЕК ЕС ЕГ и ЕЦБ, че вместо да печатат пари или да раздават парите на данъкоплатците за криворазбрана "солидарност", да накарат банките да компенсират лихвите на неразвитите страни, като нашата, с лихвите на развитите като Германия. Да увеличат лихвите за бизнеса там и да го намалят тук. С такива лихвени разлики инвестицията НЯМА избиване! Няма конкурентни цени. От това положение печелят само в ЕЗ. Това трябва да направим, трябва да искаме и ние малко солидарност, стига само сме давали такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 1 rate down comment 5
Vesko94
преди 10 години
Еми ако ги вземеш за ядене и пиене....няма как да ги върнеш, разбира се! Съвсем по друг начин биха стояли нещата ако със заеми, в рамките на разумни нива, се задвижи икономиката. Много пъти съм казвал къде и в какво трябва да инвестира държавата. А за моите лични заеми- той по-скоро е семеен заем, който не е взет за ядене и пиене, а за образование, ето една сфера за инвестиция. Наистина не мога да ви разбера тук в този форум. Честно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 0
v_tin
преди 10 години
Приятел, колко са ти кредитите и как ги обслужваш???Обслужваш ли ги изобщо???Когато е в личен план "трябва да се простираме според чергата", когато е за държавата, дай повече, а кой ще ги връща, може би децата ни???????????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 10 rate down comment 0
Tony
преди 10 години
"БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока!Ааааа, не!Намалявате цената на тока и ПАРНОТО, иначе пак ще има Орлов мост!Не мислете да се измъкнете САМО с цената на тока!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 1 rate down comment 5
georgi.benevolenet
преди 10 години
Цялото правителство и БНБ са подслушвани с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел с подкрепата на ЕК и ЕЦБ. Калин Христов, Мариела Ненова, Андрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ограбиха икономиката, а вие (или капитала зад банките в картел) го направихте финансов министър. Калин е с контрол на съзнанието с имплант и връзка с мрежата на Мтел, нещо нормално за съвременните технологии и обслужва интереси. Същото важи и за посочените по-горе - явно като направиш балон, този с печалбите те взима на работа да получиш дял! Като работех в БНБ за малко, след като на някой в ЦЕУ на Сорос ни преподаваха как се организира криза и картели, те се опитаха да ме накиснат за кредитната експанзия за надуване на балон на фондовата борса и жилищния пазар довели до съответно спад от 20 млрд + 10ки млрд+10 млрд лоши кредити. Най-глупавото, е че ги оставате на длъжност и ще продължават да ви мамят. Не е важно, че са квалифицирани, важно е че са корумпирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още