IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока

Мярката ще важи докато бъде избран нов председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, обясни "червеният" депутат Ангел Найденов

09:00 | 22.05.13 г. 32
БСП ще предложи "замразяване" на цената на тока

БСП ще предложи мораториум върху поскъпването на електроенергията, заяви в ефира на bTV "червеният" депутат Ангел Найденов. Това ще бъде обсъдено още по време на днешното заседание на 42-то Народно събрание. Ще бъдат повикани и изслушани служебният премиер Марин Райков и служебният енергиен министър Асен Василев.

"Замразяването" на цените на тока ще бъде факт докато не бъде избран нов председател и състав на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), допълни още Найденов. "Логично е този състав да бъде сменен", обясни още той.

В ефира на bTV се разрази спор за състоянието на бюджета. Според депутата от ГЕРБ Димитър Главчев дефицитът по бюджета за първото тримесечие не е 800 млн. лева, както съобщи номинираният за премиер Пламен Орешарски, а 320 млн. лева. "Умишлено се налага мнението за катастрофално състояние на страната", допълни Главчев.

Според Найденов социалното напрежение в началото на годината е доказателство за ниските доходи и тежкото финансово състояние на доходите. Найденов категорично заяви, че АЕЦ "Белене" ще бъде построена.

За Камен Костадинов от ДПС обаче ядрената централа не е тема на дебат точно в този момент. Той допълни, че се търси съгласие по темите в предизборните програми между БСП и ДПС. Важните теми в момента са безработицата и доходите на хората и по тях позициите ни са сходни, заяви още Костадинов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 20 rate down comment 0
data
преди 10 години
Свери си часовника - не икономиите а това че социализма е превзел над 50 % от икономиката на тази страна . Е нормално е тези който са яхнали държавната софра да се борят да не им спрат кранчето . Въпросът е Ти /ние / какво хващаме от това че шепа тарикати са яхнали народа ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 18
Vesko94
преди 10 години
И Христов, и Дянков са поддръжници на една политика, която е способна да унищожи целия ЕС. Икономии, икономии и само икономии. И до къде ни доведоха тези икономии? До дъното. Цяла Европа ще се обърне срещу тези прекалени икономии. Практиката показа, че са неефективни и мястото им е в историята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 16 rate down comment 0
data
преди 10 години
А и да не забравя : Калин Христов като финансов министър и подуправител на БНБ явно не е дорасъл да се мери с личният ти икономически капацитет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 0
data
преди 10 години
Е то значи има лесно и за теб в персонален план : отивай в банката , тегли кредит и живей ОХОЛНО ха-ха-ха-ха-ха-ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 10 години
ха-ха-ха-ха-ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 2
ivan4o555
преди 10 години
Икономическата програма на бсп може да се изпълни само ако се "пусне" печатницата на бнб!Да но валутния борд пречи, обаче "има едни 37 милиарда лева" заради които бсп сън не ги лови!Извода е че трябва да махнат борда и плана ще успее!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 22
Vesko94
преди 10 години
И с какво помогна на България ниският дефицит, постигнат от Дянков за 2012г? С нищо! Нима българите станаха по-богати? Аман от експерти, даващи само безпочвени съвети!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 18
jelenski
преди 10 години
Борисов падна и ДКЕВР почнаха да си признават някои уж малки грешки и да се говори за регулиране цените на тока. време беше диктатурата да се сгормоляса. Вярвам, че експертното правителство на Орешарски ще се справи с това, което Борисов остави в наследство - разруха и огромни цени на тока!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
data
преди 10 години
А истината каква е : Бюджетният дефицит не помага на икономиката, а задълбочава кризата, тъй като реализирането на значителни дефицити неизбежно води до нарастване на лихвените проценти с последващия негативен ефект върху фирми и домакинства. Това отбеляза финансовият министър Калин Христов за БТА. "Има голямо неразбиране в дискусията за дефицитите, когато някои хора смятат, че харченето и раздаването на средства от правителството генерира растеж. Това не е така. Това е раздуване на икономиката, което след това болезнено трябва да бъде коригирано", казва Христов. По думите му, постигането на растеж е свързано с провеждането на структурни реформи. Събираемостта на данъците за първите три месеца е 20,1% от плана за годината, обяви министърът. За сравнение през миналата година нивото на събираемост е било 20,7%, но трябва да се има предвид, че очакваните приходи в бюджета за тази година са увеличени с над 10%. "Няма риск бюджетът да не бъде изпълнен с предвидения в него 1,3% дефицит", каза Христов. Той допълни, че фискалният резерв в момента е около 5,3 млрд. лв. и дори и след плащането през август на 6-месечната облигация, пусната на вътрешния пазар, за да бъдат финансирани субсидиите за земеделските стопани, резервът в края на годината ще бъде над минимално изискуемото ниво по закон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
data
преди 10 години
Ей , неграмотни комуноиди и 100 г. да стоите във властта пак няма да се научите .п.п. И важната новина от вчера да не забравим : Максималният размер на бюджетния дефицит у нас може да бъде увеличен през есента с актуализация на бюджета за тази година. Такива опасения изказа номинираният за премиер от "Коалиция за България" Пламен Орешарски пред БНТАй честито !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още