IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова: Платихме цената за тайните договорки на изборите през 2009 година

Новото правителство ще бъде на парламента и ще се отчита публично пред всички, смята "червеният" депутат

08:33 | 24.05.13 г. 2
Мая Манолова: Платихме цената за тайните договорки на изборите през 2009 година

Коалиция стана мръсна дума, но в същото време една партия няма доверие да управлява, призна в ефира на "Нова телевизия" зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Депутатът от БСП обаче коментира, че нейната партия е платила тежката цена за грешките си на изборите през 2009 година.

Тогава хората ни наказаха заради тайните договорки, въпреки че пред всяко семейство имаше перспектива, доходите растяха, а "безработицата беше най-ниската в цяла Европа", заяви Манолова.

"Червеният" депутат коментира още, че в името на публичността и идеята този път всичко да бъде прозрачно, има подкрепа гласуването за новото правителство трябва да е поименно. "Нека всички знаят кой как е гласувал", допълни тя.

Това правителство ще бъде на парламента, ще се отчита публично пред всички, категорична беше още тя. Според нея, за да има успех трябва да бъдат избрани професионалисти - не само в правителството, а и в администрацията. В министерствата трябва да влязат експерти, а не "политкомисари и парашутисти" в дадена сфера, коментира още Манолова.

На обвиненията на ГЕРБ, че се използват различни похвати, за да се осигурява изкуствено мнозинство за БСП в парламента, Манолова припомни, че тази партия също е имала кабинет с малцинство в миналия парламент. "Атака" беше последната от малките партии, която оттегли подкрепата си за кабинета "Борисов", заяви още тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 16 rate down comment 3
rover
преди 11 години
въпреки че пред всяко семейство имаше перспектива, доходите растяха, а "безработицата беше най-ниската в цяла Европа", заяви Манолова.===========================================================================Ей, нямат оправяне тези хора, в частност тази с голямата уста. Кой знае, може за другите и така да е било, но за мен 2006 беше последната добра година, 2007 изкарах как да е, после всички знаят какво стана. " Инвенцията" е - когато ние бяхме на власт, всичко беше окей, даже имаше и перспективи, ама после вижте какво стана. За това, че в тази партия се мотаят разни още от времето на Виденов, нито дума. Сигурен съм, че така ще наредят нещата, че като всичко продължи по старому, при следващия провал и достигане на следващото дъно, бесепарите пак ще се измъкнат сухи и направо неучаствали в управлението. И ще бъде виновен пак Костов и несъществуващия вече СДС, защото някога Орешарски бил със СДС и т.н. Абе царе са в обясненията за пред пенсиите и простаклука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
v_tin
преди 11 години
Преди беше официално троина коалиция, сега е двоина / а може би пак троина/.Снощи имаше много интересни изказвания на Муравей Радев и Нейчо Нейков. Според тях отново ще има "Зимата на нашето недоволство". Проблемът е че няма как да се вдигне заетостта и производството с административни мерки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още