IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Кабинетът "Орешарски" е силен екип, без делене на квоти

Водещ критерий при избора на министрите е техният професионализъм, убеден е лидерът на БСП

18:28 | 27.05.13 г. 16
Станишев: Кабинетът "Орешарски" е силен екип, без делене на квоти

"На правителството на Орешарски предстои труден процес на печелене на доверие и доказване всеки ден, че работи за общото благо", коментира Сергей Станишев след като номинираният за премиер Пламен Орешарски представи своя избор.

Екипът той окачестви като силен, а изборът не разделя Министерския съвет на нечии квоти. Станишев припомни, че амбицията на левицата е "страната да се управлява с таланта и знанието на цялата нация", съобщават от пресцентъра на партията. 

Според Станишев водещ критерий в номинациите е бил професионализмът на всеки кандидат.

Станишев заяви още, че заради управлението на Бойко Борисов България се намира в бедствено положени и изходът е само чрез дълбока промяна и програмно правителство, което да започне процес на оздравяване, на диалог и да търси съгласие. 

"Две трети от българите гласуваха за промяна и тя няма как да се реализира докато ГЕРБ са на власт. Затова след изборите заявихме готовността "Коалиция за България" да поеме отговорност и да представи програма за промени – в работата на институциите, в икономиката и в социалната сфера", добави Станишев. 

БСП получава шанс да трупа и да печели доверието на хората отново, изтъкна още Станишев и допълни, че основата на програмните намерения на бъдещото управление са именно ангажиментите на БСП - за демократична държавност, икономическо развитие и социална справедливост.  

Лидерът на БСП отбеляза, че са се провели интензивни консултации с различни политически сили и неправителствени организации по отношение на програмата за управление. Станишев подчерта, че тези разговори ще продължат и след гласуването на правителството.

Станишев не се съгласи с прогнозите, че кабинетът "Орешарски" ще бъде само до есента или ще изкара само зимата. Пламен Орешарски и министрите няма да бъдат пожарникари на кризисната ситуация, да оберат негативите и след това да бъдат употребени, категоричен беше той.

Лидерът на социалистите подчерта, че кабинетът предвижда както краткосрочни мерки, така и дългосрочна визия. "Трябва да бъдем много твърда опора на правителството на Пламен Орешарски", обърна се Станишев към Националния съвет на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
VBT
преди 11 години
През 1989 г. завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа на тема Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия.[4][5] През 1994 г. защитава дисертация за научна степен кандидат на науките (заменена с доктор в България) на тема Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век.[6] http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Станишев е от най-големите лъжци и демагози днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 10
STRAHO
преди 11 години
Всъщност Станишев не лъже. Не е лъгал и по време на кампанията си. Тълкуването на словата му обаче, в повечето случаи е неправилно. Поне от широките маси. Конкретно в този случай : " Станишев: Кабинетът Орешарски е силен екип, без делене на квоти" Може и да е прав. Дори и така да е обаче, това колко е добър екипа и всеки поотделно в него, е без особено значение. От значение е за КОГО ще работи ;) !! Така че, ...предстои по делата им да разберем ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
Hahoto
преди 11 години
Утре ще е голям цирк в парламента! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 3
sel4o
преди 11 години
Съветският гражданин отново бълва лъжи! Изпълниха си политическата квота и БСП и ДПС. Но накрая Орешарски ще духа супата, а Сер-гей ще се изсули през крачола като пръдня из *** и ще стовари несгодите и провала на "програмният" кабинет. Както и да е........утре нека да ни е честит новия про руско-турски кабинет на РБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 2
edimi
преди 11 години
Без да звуча менторски просто ще изкажа лична позиция. Слаб от към експерти в областите министри/МВнР, Спорт, "проектно"министерство и прочие. Пълно с нови "калинки"/ или с доказан слугинаж/МВР/. Популистка и без средносрочна визия "програма". Хаотични мерки без стратегия. Както в друга тема писа колега - минстри и МС бушони. Очевидно кукли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още