IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на транспорта ще преразгледа таксите за Дунав мост 2

Към момента приетите от кабинета такси за преминаване са аналогични с тези за първия мост на Дунав

12:56 | 12.06.13 г.
Министърът на транспорта ще преразгледа таксите за Дунав мост 2

Министърът на танспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще трябва да направи в

тримесечен срок анализ на таксите, които Министерският съвет определи да бъдат събирани за преминаване по Дунав мост 2.

След изтичане на срока, на базата на този анализ, е възможно размерът на таксите да бъде преразгледан. Анализът бе възложен днес от МС, предаде БТА.

Днес правителството прие, че пешеходци, велосипедисти, както и автомобилите на служители на противопожарните служби, полицията и неотложната медицинска помощ на България и Румъния, няма да заплащат такси за преминаването по Дунав мост 2.

Таксите за преминаване по него ще бъдат аналогични на събираните за преминаване на моста при Русе-Гюргево - между 6 и 37 евро (взависимост от превозното средство).

Правителството прие и решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт по държавната граница между България и Румъния, свързващ градовете Видин и Калафат. Пунктът ще има шосеен, железопътен пътнически и железопътен товарен, както и речен граничен преход. Пунктът се създава за осъществяване на граничен контрол между двете страни по новия комбиниран мост на река Дунав.

Очаква се официалното откриване на съоръжението да бъде на 14 юни и на него да присъстват членове на правителствата на двете страни, народни представители, европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, участници в реализацията на проекта през годините и др.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още