IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортното министерство търси софтуер за събиране на такси от Дунав мост 2

Очакванията са новият мост над Дунав да бъде пуснат в експлоатация към края на май

09:30 | 24.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Транспортното министерство търси софтуер за събиране на такси от Дунав мост 2

Транспортното министерство публикува обществена поръчка за закупуването на специализиран софтуер, с помощта на който да бъде изградена система за плащането на таксите и отчитане на трафика на „Дунав мост“ 2.

Това е видно от портала на Агенцията по обществени поръчки. Прогнозната стойност на поръчката е 55 хил. лева.
Срещу тези пари изпълнителят ще трябва да изгради система с ПОС-терминали, чрез които да бъдат заплащани таксите от преминаващите автомобили по съоръжението между Видин и Калафат. Системата трябва да работи на български, румънски и английски език.

Изискване на транспортното министерство е системата да позволява работа на 12 оператори, става ясно още от поръчката.

Крайният срок за подаване на документи по тази поръчка изтича на 7 май. Критерият за подбор ще бъде най-ниската цена, е посочено още в поканата на транспортното министерство. Изпълнителят ще трябва да осигури и 12-месечна поддръжка на системата.

Припомняме, че реализацията на проекта „Дунав мост“ 2 е вече на финалната права. Очаква се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация до месеци. Според споразуменията с Румъния страната ни ще събира по-голяма част от таксите от преминаващите през моста, съобразно направените инвестиции в инфраструктурата.

На този етап от отчетите е явно, че България е инвестирала 226 млн. евро, спрямо 48 млн. евро от северната ни съседка.

Съгласно споразумението между България и Румъния седалището на компанията, която ще управлява „Дунав мост“2, ще бъде у нас. Това споразумение беше подписано още на 28 февруари, но именно днес (24 април) ще бъде обсъдено в Министерския съвет.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още