fallback

ГЕРБ напуска парламента, но ще гласува за промени в Изборния кодекс

Бившият премиер Бойко Борисов започва преговори с политически формации в дясното пространство

18:01 | 18.06.13 г. 19

ГЕРБ ще напусне парламента, не само пленарната зала, и ще се връща за гласуване единствено при гласуванията за промяна в Изборния кодекс. Новината съобщи лидерът на партията и доскорошен премиер Бойко Борисов по време на специален брифинг в Народното събрание. Според него се готвят провокации срещу партията и затова те ще напуснат парламента.

„БСП и ДПС вече стигнаха дъното. БСП само ще падат и всячески се стараят да ни дръпнат и нас – дали с провокация, какъв бил Борисов", заяви още лидерът на бившите управляващи.

Борисов заяви, че в сряда ще бъдат правени "парламентарни трикове", визирайки заявленията, че Делян Пеевски ще може да запази депутатското си място, тъй като неговото напускане не е било гласувано от народните избраници.

"Знаем как протече изборът, клетвите... Това е една провокация към нас и към цялото общество”, обясни той.

Бойко Борисов заяви още, че ще започне преговори с политически формации в дясното пространство. Сред конкретно посочените от лидера имена са Меглена Кунева, Радан Кънев и Мартин Димитров.

Според бившия премиер номинацията на Делян Пеевски е била направена от Ахмед Доган и по тази причина нито Орешарски, нито Станишев, нито Местан са искали да кажат кой го е издигнал. 

"Ясно е, че вместо Пеевски ще сложите Писанчев, Иван Иванов или Петко Петков – няма значение, той ще изпълнява задачите на същите тези хора”, посочи още Борисов и допълни, че няма намерение да стои в парламента и "да им угажда", защото е ясно, че парламентът в този вид не отговаря на обществените очаквания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
fallback