IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев ще поиска вот на доверие на Национален съвет на партията

Оставката на лидера ще доведе до по-голяма нестабилност, е заключението в редиците на "червените" след заседанието на Изпълнителното бюро

14:53 | 18.06.13 г. 22
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев намира за безотговорно да подаде оставката си в сегашния момент</em>. Снимка: БТА</p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев намира за безотговорно да подаде оставката си в сегашния момент. Снимка: БТА

Ръководството на БСП ще поиска вот на доверие на Националния съвет на партията. Заседание е насрочено за четвъртък. Новината съобщи лидерът на партията Сергей Станишев по време на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. 

Оставката на лидера на партията ще доведе до по-голяма нестабилност и няма да укрепи правителството на Орешарски, убеден е Станишев. За него това е желан сценарий от Борисов и Цветанов. Оставката на лидера на БСП може да върне ГЕРБ на власт в мандата на този парламент или до нови предсрочни избори, е била оценката на ИБ на БСП, не само на лидера Станишев.

Той коментира исканията за оставка вътре в БСП като "дежурни". "Готов съм да кажа не малко истини, които се премълчават", заяви още Станишев и допълни, че зад исканията в партията понякога прозират различни интереси. 

Четири поредни дни центърът на столицата е блокиран от многохилядни протести, които започнаха с искане за отстраняването на Делян Пеевски, избран за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). В следващите дни обаче исканията вече са за оставка на правителството на Пламен Орешарски. 

Заради създалата се ситуация вътрешни кръгове в БСП поискаха оставката на лидера си Сергей Станишев. 

На днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията назначението на Пеевски е определено като "тежка политическа грешка" и подценяващо обществените настроения. 

Станишев отново повтори подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски и допълни, че има голям брой социални мерки, които са подготвени. Сред тях е за промяната в ценообразуването, която беше представена в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). 

Следващите стъпки са да бъдат започнати действия за прилагане на наредбата за управление на държавните пари и с тези стъпки правителството няма как да не засегне икономически интереси, предупреди още червеният лидер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 10 години
А той със сигурност знае че националният му съвет е само от негови хора и предприема изпреварващ ход . Ха-ха-ха-ха Ако не минат през чистилището обаче с тях е свършено - от тук насетне БСП=Пеевски и те ще са политически гниещ труп !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 0
ivan4o555
преди 10 години
Ама мнооого си глупав Сашееее!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 17 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Напред към стабилна България!!!-----------Външният министър от БСП Кристиян Вигенин назначи бившия посланик в Сърбия Георги Димитров, който е с агентурно минало, на най-висшия дипломатически пост в МВнР - постоянен секретар, потвърдиха оттам за БНР.----------------Явно само агенти на ДС във всяка точка на властта могат да държат стабилно държавата ... стабилно надупена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 16 rate down comment 2
MarginCall
преди 10 години
Трейдъре... тебе няма нужда да те чета, дори, за да ти "нащракам отрицателни вотове". Само като ти мерна полюциите и ти набивам червен палец. Бот!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 17 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Трейдър, и ти не си прав. Незнам какви са тея факти дето вадиш, но Станишев и да иска не може да направи нищо. Самия той няма достатъчно унствен капацитет нито хъс, нито топки. Какви са тея инвеститори дето разчитали на него не знам. Подозирам, че са от онези "нашите" дето гледат само да плащат на МРЗ не знам. Чува се дори, че май от ПЕС ще го отсвирят скоро, но това са само слухове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Щом ще иска вот на доверие от НИС, значи знае, че ще му го дадат. Ето някой от членовете: Ангел Найденов, Александър Лилов, Атанас Папаризов, Борислав Гуцанов, Бриго Аспарухов - да не отегчавам общо са 181 човека. За мен са няколко десетника, а другите глсуват с "да". Голяма работа. Народът е казал "Да направиш нещо от кумова срама". Тука срам не виждам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 16 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Още, когато се яви в БСП-то имаше брожение, защото назначението му за министър-председател, на фона на толкова други кадърни БСП-ри беше повече от двусмислено.Да видим, на кого "олигарсите" зад гърба. ще се окажат по-силни! Бой!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Евреин по майка, т.е. по техните правила евреин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 2
to66e
преди 10 години
Не ме интересува кой ще води БСП. Правителството да си подава оставката.Само с един ход се издаде Орешарски, че има хора от мафиотските кръгове които му дърпат конците. Имахме си що годе добро служебно правителство. То да поема управлението на страната та ако ще изборите са и май догодина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 29 rate down comment 2
Бате Пешо
преди 10 години
Тоя няма ли да разбере че е рядко противен и че българите го ненавиждат.Може да се живее и без да си началник или ръководител.Да се маха и да я закриват тази сбирщина.С обиране на мандри не става повече.Да си омит парцалите и дим да ги няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още