IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев ще поиска вот на доверие на Национален съвет на партията

Оставката на лидера ще доведе до по-голяма нестабилност, е заключението в редиците на "червените" след заседанието на Изпълнителното бюро

14:53 | 18.06.13 г. 22
<p>
	<em>Лидерът на БСП Сергей Станишев намира за безотговорно да подаде оставката си в сегашния момент</em>. Снимка: БТА</p>

Лидерът на БСП Сергей Станишев намира за безотговорно да подаде оставката си в сегашния момент. Снимка: БТА

Ръководството на БСП ще поиска вот на доверие на Националния съвет на партията. Заседание е насрочено за четвъртък. Новината съобщи лидерът на партията Сергей Станишев по време на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. 

Оставката на лидера на партията ще доведе до по-голяма нестабилност и няма да укрепи правителството на Орешарски, убеден е Станишев. За него това е желан сценарий от Борисов и Цветанов. Оставката на лидера на БСП може да върне ГЕРБ на власт в мандата на този парламент или до нови предсрочни избори, е била оценката на ИБ на БСП, не само на лидера Станишев.

Той коментира исканията за оставка вътре в БСП като "дежурни". "Готов съм да кажа не малко истини, които се премълчават", заяви още Станишев и допълни, че зад исканията в партията понякога прозират различни интереси. 

Четири поредни дни центърът на столицата е блокиран от многохилядни протести, които започнаха с искане за отстраняването на Делян Пеевски, избран за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). В следващите дни обаче исканията вече са за оставка на правителството на Пламен Орешарски. 

Заради създалата се ситуация вътрешни кръгове в БСП поискаха оставката на лидера си Сергей Станишев. 

На днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията назначението на Пеевски е определено като "тежка политическа грешка" и подценяващо обществените настроения. 

Станишев отново повтори подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски и допълни, че има голям брой социални мерки, които са подготвени. Сред тях е за промяната в ценообразуването, която беше представена в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). 

Следващите стъпки са да бъдат започнати действия за прилагане на наредбата за управление на държавните пари и с тези стъпки правителството няма как да не засегне икономически интереси, предупреди още червеният лидер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 29 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
ХахаДобре че си мислят така тъпите червенотиквеници от НИС на БСП.Давай Станишев! Ленин и Сталин са твърдо зад теб! Кво те интересува какво мислят хората?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 31 rate down comment 0
deant
преди 10 години
"За него това е желан сценарий от Борисов и Цветанов."----------------------------На кривия Кънчо, космите му виновни. Защо един "стабилен лидер", тачен от червените почитатели дори в този сайт, плаши гаргите по толкова нелеп начин? Толкова ли няма други качества, че ползва само името на ББ да плаши хората? Спри се бе Сергейчо, огледай се, нали уж вече ти колиш и бесиш, заслужи си доверието с работа! Ох да забравих - ти нямаш трудови навици, защото нямаш 1 ден трудов стаж различен от професия "политик". Или ако си имал е било толкова отдавна и толкова за кратко, че не си придобил такива навици или си ги забравил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 44 rate down comment 0
Nik66
преди 10 години
Украинеца се оказва рядко нагъл тип...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 43 rate down comment 2
data
преди 10 години
*** сбогом !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 42 rate down comment 3
MVA123
преди 10 години
Господинът Станишко, да си извади главата от пясъка. Да бяга бързо и да се скрие под някой голям камък. След седмица няма и това да може да направи. Вчера почнаха Сидеров, утре е негов ред.Г-н Олигарски, явно няма мозък в главата. Само оставката му и то веднага, може да му остави главата на раменете, не коментирам нещо друго. Както казва Сидеров - Господи прости им, защото за тях прошка от хората няма да има .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 43 rate down comment 0
El Guapo
преди 10 години
Да поиска и за Правителството в Парламента .Статията няма да я чета защото съвсем на *** ни правят и Станишев и Местан и Сидеров и целия антураж покрай тях .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още