IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ напуска парламента, но ще гласува за промени в Изборния кодекс

Бившият премиер Бойко Борисов започва преговори с политически формации в дясното пространство

18:01 | 18.06.13 г. 19
ГЕРБ напуска парламента, но ще гласува за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ ще напусне парламента, не само пленарната зала, и ще се връща за гласуване единствено при гласуванията за промяна в Изборния кодекс. Новината съобщи лидерът на партията и доскорошен премиер Бойко Борисов по време на специален брифинг в Народното събрание. Според него се готвят провокации срещу партията и затова те ще напуснат парламента.

„БСП и ДПС вече стигнаха дъното. БСП само ще падат и всячески се стараят да ни дръпнат и нас – дали с провокация, какъв бил Борисов", заяви още лидерът на бившите управляващи.

Борисов заяви, че в сряда ще бъдат правени "парламентарни трикове", визирайки заявленията, че Делян Пеевски ще може да запази депутатското си място, тъй като неговото напускане не е било гласувано от народните избраници.

"Знаем как протече изборът, клетвите... Това е една провокация към нас и към цялото общество”, обясни той.

Бойко Борисов заяви още, че ще започне преговори с политически формации в дясното пространство. Сред конкретно посочените от лидера имена са Меглена Кунева, Радан Кънев и Мартин Димитров.

Според бившия премиер номинацията на Делян Пеевски е била направена от Ахмед Доган и по тази причина нито Орешарски, нито Станишев, нито Местан са искали да кажат кой го е издигнал. 

"Ясно е, че вместо Пеевски ще сложите Писанчев, Иван Иванов или Петко Петков – няма значение, той ще изпълнява задачите на същите тези хора”, посочи още Борисов и допълни, че няма намерение да стои в парламента и "да им угажда", защото е ясно, че парламентът в този вид не отговаря на обществените очаквания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
приятел, ти как така взе да говориш като страничен наблюдател? От къде идва тая еволюция?:) Да не би да са те изгонили от партията на Винету???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Говори се че *** са изоставили ББ и ЦЦ на съдбата.Татяна Дончева също го потвърди.Ако е истина те остават сами с остатъците на ГЕРБ и евентуално на следващите избори ще се види колко всъщност струват. Мисля че ги очаква съдбата на НДСВ но може би потъването им ще е по-бавно.Десните гледаме към бъдеще не само с партии но и с възможност за лесно издигане на кандидатури и избиране на самостоятелни мажоритарни кандидати навсякъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Хаха... алоо, десните, много сте се разпенили...! Начи чакаме десната метла да измете *** и това требва да е оня с ръцете в джобовете, така ли? STRAHO, правилно ли мисля? хехе Едно врабче ми каза, че той бил май единственият, дето още има некъде из чекмедбетата една малка червена книжчица със златни букви "БКП" на нея. Повечетео от БСП си ги върнаха, ама вашия човек не искал да се разделя с нея, защото много трудно се бил сдобил. Сантимент, един вид... хаха! Те и другите десни като Асистента - Командир и жена му - партиен секретар, и Кунева - Пръмова, и партийната секретарка Цецка от Угърчин са все откърмени с десни възгледи и остава единствено да се съберат в една мощна коалиция и ще ни удеснят алафрангата... хаха! Както Костов ни удесни, та после видя власт на Костовден...Иначе Боко отдавна воюва с червените. Некои по-информирани помнят как се прехранваше с трохи от сикаджийската трапеза, а още по-отворените знаят Маджо и Маргина с коя партия си другаруваха... хаха... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
rover
преди 10 години
Браво, jelenski! Ти си единствения здравомислещ човек в този форум, който казва истината - право куме, та в очи. Всичките други сме ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 3
jelenski
преди 10 години
ГЕРБ се чудят какво да измислят сега като не им мина номера да дестабилизират държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 10 години
... говориш за българите нали? виж ако погледнеш нормална държава там нещата не изглеждат така *** и неразумни. И знаеш ли защо? Защото хората мислят и за пореден път казвам искат да живеят добре. За да стане това спазват правила. Тук прави ли ти впечатление, че правила няма. И друго, кой разумен човек би избирал през един мандат да избира едни и същи, едни и същи и после да се оплаква, че го преебали. Ми те тия същите са се доказали като измамници и щом са се доказали как тогава пак ги избират и им вярват на провокациите и простотиите които дъвчат всеки път. Е аз смятам, че когато човек сгреши веднъж е човешко, втори път е възможно, но трети е вече просташко. Е ако се замислим кой по ред мандат карат тези партии можем да си отговорим колко мислещи сме като хора. Казвам го най-общо защото разбира се винаги има изключения, за съжаление обаче те не са достатъчни на общия фон... иначе не е сложно, много е просто даже, обаче ние не го схващаме как става :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Ние, хората не сме разумни същества. Не сме и неразумни. Ние направо сме си антиразумни. Няма нито едно животно, на които да му е необходима държава, армия, полиция, жандармерия, институции и регулатори, за да живее нормално. Няма животно, на което да му е неабходим закон за детето, за да си оггледа поколението. Ние обаче толкова сме свикнали с нашия сложен, объркан и *** начин на живот, че някои даже ги е страх, че "сме щели да станем като животните" ако ни го отнемат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
CGY
преди 10 години
Тези са срам за банките в дясната част на залата! Все още не ми го побира главата как един демократ може да изпитва каквито и да било симпатии към тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 3
Klakson
преди 10 години
Хубаво, но защо и с крадлата Кунева трябва да се преговаря. Тази не трябва да бъде допускана до парламента, защото е част от оста БСП - ДПС - Атака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
В градинаъа имаме градинска змия. Бяха няколко, защото е било пусто преди ние да дойдем, и от страх избихме няколко.Сега, не ги пипаме. Така чистят градината от *** и разни буболечки. А днес костенурка, огромна за мен, поне 50 см е дълга без опашка и глава. Явно ще снася яйца. Направо в невена се е набутала. И тя разбира от екзотика.И си мисля, обиждаме животните, като ги сравняваме с хората. По-жестото същество от човека обаче май няма!Но прав е Патриархът, важно е да се запази доброто в протестите, духът така остава градивен !Затова да се стои далеко от провокации е част от решението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още