IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ напуска парламента, но ще гласува за промени в Изборния кодекс

Бившият премиер Бойко Борисов започва преговори с политически формации в дясното пространство

18:01 | 18.06.13 г. 19
ГЕРБ напуска парламента, но ще гласува за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ ще напусне парламента, не само пленарната зала, и ще се връща за гласуване единствено при гласуванията за промяна в Изборния кодекс. Новината съобщи лидерът на партията и доскорошен премиер Бойко Борисов по време на специален брифинг в Народното събрание. Според него се готвят провокации срещу партията и затова те ще напуснат парламента.

„БСП и ДПС вече стигнаха дъното. БСП само ще падат и всячески се стараят да ни дръпнат и нас – дали с провокация, какъв бил Борисов", заяви още лидерът на бившите управляващи.

Борисов заяви, че в сряда ще бъдат правени "парламентарни трикове", визирайки заявленията, че Делян Пеевски ще може да запази депутатското си място, тъй като неговото напускане не е било гласувано от народните избраници.

"Знаем как протече изборът, клетвите... Това е една провокация към нас и към цялото общество”, обясни той.

Бойко Борисов заяви още, че ще започне преговори с политически формации в дясното пространство. Сред конкретно посочените от лидера имена са Меглена Кунева, Радан Кънев и Мартин Димитров.

Според бившия премиер номинацията на Делян Пеевски е била направена от Ахмед Доган и по тази причина нито Орешарски, нито Станишев, нито Местан са искали да кажат кой го е издигнал. 

"Ясно е, че вместо Пеевски ще сложите Писанчев, Иван Иванов или Петко Петков – няма значение, той ще изпълнява задачите на същите тези хора”, посочи още Борисов и допълни, че няма намерение да стои в парламента и "да им угажда", защото е ясно, че парламентът в този вид не отговаря на обществените очаквания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 25 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Опитват *** да печелят време надявайки се енергията на протестите да намалее! Стар и елементарен трик от учебниците. :D Обиждат IQ-то на гражданите.:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Изобщо не му трябва да нанася удар! ИСТИНАТА винаги е най силното оръжие! Има обаче едно условие за да ползваш това оръжие. Трябва наистина да си СИЛЕН! В случая има работа с едни мишки при това ГУЗНИ! Сами ще се оплетат в лъжите си . :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Днес едно ***, бивш червен кмет подгря по телевизията аудиторията за провокации! Той ОБЯВИ че от утре щели да протестират ГЕРБ! Бойко не е ОБЯВИЛ нищо, но той свише получил инфо! Буквално след часове екип на БТВ спипа група готвеща провокации! Подозирам, че в следващите дни ще опитат провокации, които да се припишат по някакъв начин на ГЕРБ. Подготвят се за предстоящите избори. Дано не се заблудят хората. Дано успеят да изолират тези групички за да лъсне истината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 12
data
преди 10 години
Все се чудех кога Борисов ще нанесе удара . Ха-ха-ха-ха . Прати в небитието всякакви опити за запазване на това правителство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 20
aldy
преди 10 години
Мястото на този индивид е при бай Ставри. Да го видя там как ще влиза и излиза от заседания...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още