fallback

Бойко Борисов: Сценарият с Пеевски беше да бъда арестуван и убит

След скандално начало на съвета за национална сигурност се проверява дали може да бъде изгонен Сидеров от заседанието

09:51 | 20.06.13 г. 55
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В назначението на Делян Пеевски лидерът на Бойко Борисов видя сценарий за своето убийство. Той е трябвало да бъде арестуван и убит в ареста. "За радост протестите осуетиха този сценарий", обясни пред журналистите бившият премиер. 

Борисов обяви още, че причината да бъде убит е, че се е видяло, че с избори не може да бъде победен. Повече подробности за този сценарий ще бъде даден по време на заседанието на Европейската народна партия (ЕНП), което започва във Виена днес. 

Борисов заяви още, че Ахмед Доган стои зад назначението на Делян Пеевски. "Затова Лютви Местан, Пламен Орешарски и Сергей Станишев не пожелаха да кажат кой го е предложил", смята още бившият премиер.

ДПС, БСП и Атака искат умишлено да паднат от власт, защото не могат да изпълнят обещанията, които дадоха, заяви Борисов. Трите партии са разбрали, че не могат да "бутнат ГЕРБ от власт", смята той. Той коментира още и обвиненията към президента с думите, че не знае Плевнелиев да има офшорни сметки. Според него обаче "доста българи са изгорели от затварянето на кипърските банки". 

Лидерът на ГЕРБ напусна Консултативния съвет за национална сигурност след скандално начало на заседанието. В началото думата веднага беше иззета от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който поиска от президента отговор на въпроса: „Какви са тези пари, които ги тъпчете по офшорни сметки?“, предаде агенция "Фокус".

След това лидерът на партията се обърна и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с въпроса защо е возил в правителствения самолет шефа на минната компания „Дънди Прешъс“, който е ръководител на „колониална фирма“.

В крайна сметка след размяната на реплики Бойко Борисов напусна заседанието на съвета.

Президентът обяви 15 минути пауза, за да бъде възстановен редът. Според него нарушени са правилата, по които се провежда съветът, който трябва да започне с изявления на президента. В момента юристи проверяват дали Сидеров може да бъде отстранен от заседанието. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи заседанието да продължи, но без присъствието на медиите, които създават предпоставки за подобен диалог. Той настоява заседание да има, дори и в отсъствието на Бойко Борисов. "Това е модел на поведение на ГЕРБ за последния месец", заяви той. 

В момента заседанието на КСНС продължава, но е закрито за медиите и обществеността. Мястото на лидерът на ГЕРБ беше заето от Цветан Цветанов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
fallback