IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристически асоциации не приемат Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

Четири организации искат преразглеждане на решението за избора на заместник-министър с ресор туризъм

11:40 | 25.07.13 г. 2
Туристически асоциации не приемат Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

Четири браншови организации от туристическия сектор протестират срещу назначаването на Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма.

Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) изказват разочарование от игнорирането на предложените от бизнеса критерии за експертност при избора на заместник-министър с ресор туризъм.

„Назначаването на експертна позиция на лице, което не притежава подходящ образователен ценз, няма необходимия професионален опит и подготовка и не познава състоянието на българския туризъм, може да компрометира държавната политика в сектора“, пише в позиция, изпратена до медиите.

Браншовите организации смятат, че настоящият избор на Бранимир Ботев може да възпрепятства решения по важни краткосрочни и дългосрочни въпроси и да има непредвидими последствия за икономиката като цяло.

Като заявяват, че зад тиражираната в общественото пространство подкрепа на кандидатурата на Бранимир Ботев стоят организации, които нямат необходимата браншова представителност, организациите препоръчват преразглеждане на взетото решение.

Организациите настояват за създаване на прозрачна процедура на назначенията  и обществено представяне на работните програми на кандидатите за висшия държавен пост, както и провеждане на публична дискусия между номинираните претенденти.

По повод на искането за преразглеждане на назначението министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че кандидатурата на Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма се подкрепя от голяма част от българските организации в сферата на туризма. „Кандидатурата на Ботев се подкрепя от голяма част от българските организации в сферата на туризма и тя бе съгласувана с българския бизнес”, подчерта той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Мировойска
преди 10 години
Поредната "грешка".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Батя
преди 10 години
така е когато едно правителство остане без лигитимност и довериевсяко решение ще се оспорвада подават оставака и да се отърват от мъките :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още