IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическият растеж остава основна задача в програмата на НС

От “Коалиция за България“ излязоха с декларация за приоритетите в бъдещата законодателна дейност на парламента

14:18 | 05.09.13 г.
Икономическият растеж остава основна задача в програмата на НС

Ускорено икономическо развитие, нова индустриална политика и разкриване на нови работни места са сред основните приоритети на Народното събрание. Това съобщават от парламентарна група на “Коалиция за България“ в декларация за бъдещата законодателна дейност на парламента.

Сред актуалните национални задачи са прекъсване на зависимостите между бизнеса и политиката, защита на българските производители и потребители от нелоялна конкуренция и злоупотребите с монополно положение.

Приемането на нов Изборен кодекс преди провеждане на следващите избори за Европейски парламент също е основна задача.

Депутатите ще работят и за намаляване на бедността и неравенствата на социално и регионално ниво, за овладяване на демографския срив чрез нарастване на грамотността и степента на образованост, за съчетаване на образование и професионални умения, за подкрепа на науката, технологичните иновации и на културата.

В декларацията се посочва и работа по подобряване защитата на гражданите и на тяхното имущество срещу престъпни посегателства, както и за цялостна законодателна уредба на службите за сигурност.

Предвидено е увеличаване на гражданското участие в управлението и  разширяване на гражданския контрол върху него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още