IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златанова: Правим всичко възможно да минимизираме загубата на европейски пари

В края на годината ще стане ясно колко точно средства ще изгубим, съобщи правосъдният министър Зинаида Златанова

09:03 | 17.09.13 г. 1
Златанова: Правим всичко възможно да минимизираме загубата на европейски пари

"Заради нов доклад на Европейската комисия от юли има опасност общо 276 млн. евро да не бъдат усвоени. По оценка, изготвена от служебното правителство, която е от май, страната ни може да изгуби точно 272 млн. евро. Ние се опитваме да минимизираме сумата възможно най-много", коментира усвояването на европейските средства министърът на правосъдието и вицепремиер Зинаида Златанова пред bTV.

Златанова припомни, че според доклада на служебното правителство сумата може да бъде минимизирана до загуба от 113 млн. евро, ако бъдат въведени конкретни мерки. Тя допълни, че кабинетът ще направи всичко възможно тази сума да бъде намалена още повече.

"Аз избягвам да говоря за сумите. Това е оценка на риска. Могат да бъдат намалени до 113 млн. евро, могат да бъдат минимизирани до повече. Аз самата се опрях на оценката на служебното правителство, направена е изключително професионална хипотеза. Нашето правителство взе мерки, които бяха допълнени към тези написани от служебния кабинет", посочи още тя.

По думите на Златанова в момента страната ни се намира в много критична фаза от усвояването на еврофондовете. Според нея дори една седмица забавяне на даден проект може "да ни струва стотици милиони". 

"На 31 декември ще знаем със сигурност какви пари сме изгубили. Тогава ще стане напълно ясно", допълни тя.
 
 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jetero
преди 10 години
Малко но пък все пак някаква добра новина на фона на всичкото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още