IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадваща промяна на директора на "Булгаргаз"

Димитър Гогов ще изпълнява задълженията си докато промяната в управлението не бъде вписана в Търговския регистър

12:49 | 08.11.13 г. 3
Изненадваща промяна на директора на "Булгаргаз"

Изпълнителният директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов е бил уволнен от поста си, съобщиха за Investor.bg от БЕХ. Мотивите за освобождаването му са според "заложените клаузи в договора за управление", уточни говорителят на дружеството и допълни, че целта е подобряване на работата на дружеството. 

До вписването на решението за промяна в Търговския регистър Гогов ще остане начело на газоразпределителното дружество, уточняват от БЕХ. 

Справка в Търговския регистър показа, че на 7 ноември е внесено искане за промяна на представителя на "Булгаргаз". Предложен е Шишман Антонов Чаушев. Името му съвпада с това на бившия регионален директор на НАП във Видин. Това искане в момента се обработва. 

Чаушев е предложени и за член на Съвета на директорите на "Булгаргаз". Последната промяна, която е одобрена от Агенцията по вписванията, е включването на Ботьо Велинов в Съвета на директорите на дружеството. Това е станало на 31 октомври.

Димитър Гогов е начело на газоразпределителната компания от януари 2007 година насам. В структурата на "Булгаргаз" е от 1999 година, където започва като като специалист в отдел „Продажби и събиране на вземанията”. 

През 2005 г. е назначен на длъжността началник управление „Икономическо” в компанията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Човек на ДПС поема Булгаргаз.Доган преди изборите публично поиска част от българската енергетика за ДПС. Сега това става факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
индианеца
преди 10 години
Сега....,тоя фен от НАП-Видин ще разцепи руснаците на преговори за газа. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
meto76
преди 10 години
Във Видин на поста е назначен човек, за който има съмнения, че е близък до известния в региона *** барон Алико, научи "Монитор". Това е Шишман Чаушев, който досега оглавяваше отдел "Ревизии" в местната данъчна дирекция. Чаушев обаче работеше в отдел "ДДС" точно по времето, когато в крайдунавския град бяха извършени огромни измами с ДДС от Алико. http://***.***/article?id=65606
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още