fallback

София и Пловдив в блокада заради митинги на власт и опозиция

"Ранодбудните студенти" заявиха, че няма да участват в действия, които могат да доведат до провокации

12:32 | 16.11.13 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

БСП и ГЕРБ мобилизираха симпатизанти от цялата страна в подкрепа на техните партийни митинги – единият в София, а другият – в Пловдив, пише Dnes.bg.

Граждани продължават да се събират за митинга на Орлов мост в подкрепа на правителството. Автобуси и влакове извозваха симпатизанти от цялата страна. 14 вагона с подръжници и членове на ДПС отпътуваха снощи за София.

Премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, министри от кабинета и депутати се събраха вече на "Орлов мост", за да се включат в националния митинг в подкрепа на правителството.

От бул. „Цариградско шосе” се стичат групи от хора, които се вливат в митинга. Засилено е полицейското присъствие в района. Движението е блокирано - в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" то е спряно.

Преминаването през централната градска част в момента е затруднено. От общината посочват, че гражданите могат да използват обходни маршрути.

Хиляди души от цялата страна са се събрали на централния площад в Пловдив за националния митинг, организиран от ГЕРБ с искане за оставка на правителството и предсрочни избори, предадава още Dnes.bg. По-късно пред привържениците ще говори лидерът на партията Бойко Борисов.

Също днес, от 15 часа, на националния стадион „Васил Левски“ в София ще се играе вечното дерби между Левски и ЦСКА за Купата на България. Традиционно агитките на двата отбора се събират около стадиона няколко часа преди началото на футболния мач.

Срещата на протестиращи, контрапротестиращи и футболни фенове разпали обществото, политическия елит и органите за сигурност за евентуални провокации и ескалация на напрежението.

По-рано днес Българският футболен съюз (БФС) призовава футболните фенове да се въздържат от агресивни прояви, да подкрепят любимия си отбор с чисто футболни средства и да оставят политиката извън стадиона поне в този ден.

"Ранодбудните студенти" заявиха, че няма да участват в действия, които могат да доведат до провокации. Протестиращите студенти ще останат в сградата на Ректората на Софийския университет и ще проследят събитията от там.

Вижте във видеото кадри от протеста в Пловдив.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:58 | 13.09.22 г.
fallback