IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Всички да преодолеят егото си и да отиваме на избори

Лидерът на ГЕРБ обаче не очаква кабинетът да подаде оставка, защото „това са хора без морал“

10:22 | 28.05.14 г. 10
Борисов: Всички да преодолеят егото си и да отиваме на избори

Всички да преодолеят егото си и да отидем на предсрочни избори, призова за пореден път лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Борисов се аргументира с това, че конфигурацията в НС вече няма да е същата след резултатите от евровота.

"Сега как да работят – виждате ги, те са като болни прасета вътре, седят и се гушат, и не знаят какво да правят. Какви ремонти, какви кабинети, какво ще правят тези хора", попита той.

Според него от левицата не могат да излъчат еврокомисар, след като не могат да си подредят кой да е първи и втори в листата.

Лидерът на ГЕРБ обаче не очаква кабинетът да подаде оставка, защото „това са хора без морал“. Той обаче предупреди, че всички, които подкрепят правителството, ще са съпричастни към катастрофата, в която вече България е влязла.

"Надявам се всички тези партии, които са извън парламента, да се съюзяват, да излизат и те да говорят, каза още той и допълни, че от ГЕРБ няма да излязат от парламента, защото на управляващите ще им е по-комфортно, „а сега поне им е тегаво“.

Борисов заяви, че в Брюксел всички са го посрещнали „на крака“ след изборната победа на евровота. "Това, че победих лидера на ПЕС в България и то разгромяващо, много силен оттенък има в Европа и това, че от България не влязоха националисти", разясни той.

По думите му това показва, че българският народ е много мъдър и „лъжите, които една година им спретваха колегите от „Атака“, не са останали без последствия за тази партия“.

Борисов определи като „абсолютни лъжи“ обвиненията на националистите, че работи заедно с „България без цензура“ на Николай Бареков.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че по-големият проблем е това, че вотът на недоверие не е първа точка в дневния ред на парламента.

"Те се правят, че нищо не се е случило в неделя, а вече политическото пространство е различно, те не са победили нито за парламентарни избори за българския парламент, нито в неделя на вота на недоверие. Две партии се разсипаха от тази тройна коалиция – БСП и „Атака“ ги няма", заяви Борисов.

Той попита 34 000 гласа ли са „техническа грешка“ и коментира, че представянето на преференциалния вот за 15-ия в листата на левицата Момчил Неков като такава е опит да бъде обиден електоратът на БСП.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
#9 мога да си го запиша, щото има реална опасност да се сбъдне 1 към 1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Иска просто да е цар, дон, да е Тато! Иска да му се целува ръка и му е все това с каква политическа и икономическа платформа ще го получи! ТПросто хитро усети вакуума след Костов и там се намъкна в празното пространство. Той личните си финанси за един мандат успя да ги бетонира и вече е в групата на "десетобойците", така, че може да си живее като Костов настрана, но без блясъка на светкавиците и микрофоните ще умре за един месец!. Как да ти го обясня по-просто... напр. ако утре ЕС се разпадне и пак ни гушнат руснаците, той за една нощ ще забрави убития си прадядо, ще извади старата си униформа от МВР и даже може да размаха прибраната някъде предвидливо членска книжка от БКП, защото едва ли някопй от БСП би могъл да го направи! хаха... И ще обяснява как социалистите освен комунизма са предали и руските интереси в България и как именно те не са построили Белене и са пречили на Южен поток, а той с риск килърите на ЦРУ да му вземат мярка, ги е обвинявал публично в умишлено бездействие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
А какви цели преследва ББ според тебе, ако не са икономически и политически?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Е*@! Съгласен съм с теб, поне по отношение на Борисов. Всъщност, и за Берлускони и Буш си прав, ама пак, не ме топли, че има и други, *** колкото нас. Искам ние да не сме, ама ТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 9 години
Мави , +1 :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Аре, аре, не сме само ние! И италианците колко пъти го избираха техния клоун Берлускони - през ден пресата беше пълна с неговите изцепки! А да не отваряме тема за Буш-джуниър, той какви ги ръсеше! Всеки народ си има своя момент на лудост! хахаха!Проблемът на Борисов не е простотията и тъмната му биография, а това, че е страхлив и се върти като пумпал! Той не е политик, защото няма никаква идеология, която изповядва и в която вярва! Той е там именно заради егото си е е готов на сделка с всеки, само за да свети като звезда над всички! Той не преследва политически и икономически цели, а доказва на разни свои опоненти от минали години, че е по-по-най!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
"... каква е тази държава, в която този е бивш премиер и кандидат за нов премиер и лидер на най-голямата партия..."----------------------- ... и генерал и кмет е бил и до колкото знам най-възрастния футболист вземал участи в официален мач от професионалната лига :))От друга страна, ние смеем ли им се на западняците, че вярват в Батман? Ами и те да не ни се месят, кого ще избираме и в кого ще вярваме ;).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
"Това, че победих лидера на ПЕС в България и то разгромяващо, много силен оттенък има в Европа и това, че от България не влязоха националисти", Някой да му обясни значението на думата "отенък" Посрещнали го на крака разбииш ли, щото ТОЙ ( Чък Норис) победил лидера на ПЕС. *** ... абе.. онемях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
ей тоя човек не спря да сипе глупост след глупост вече трети ден. Много е продуктивен, трябва да се признае. То не бяха кафеварки, победени хора, болни прасета и не знам още какво. Вече имам чувството че като шут се подиграва на избирателите си. Нямат ли там в тоя ГЕРБ някой PR или както се нарича, да го озапти малко, че вече станахме не за смях, а за срам пред цял свят. Аз съм сигурен, че цяла Европа го цитира и се залива от смях на глупостта ни и си вика, каква е тази държава, в която този е бивш премиер и кандидат за нов премиер и лидер на най-голямата партия, за когото гласува 30% от населението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
"Да преодолеят егото си", муахаха. Новия виц на ББ :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още