IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Не ДПС, а "Атака" държи ключа към предсрочните изори, каза лидерът на ГЕРБ

13:33 | 26.05.14 г. 24
Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова правителството да подаде оставка. Според него обаче не ДПС държи ключа към предсрочните избори, а „Атака“, пише Dnes.bg.

„Ако „Атака“ в сряда излезе от парламента и ние излезем и тогава депутатите на Бареков ще лъснат“, каза лидерът на опозицията.

Борисов смята, че ако националистите, които останаха без представител в ЕП, продължат да стоят зад правителството, на следващите избори няма да имат и два процента подкрепа.

Според Борисов не само правителството е нелегитимно, но и парламентът. „Този парламент не е легитимен, има нови формирования, не може да не отчетем Бареков, Реформаторския блок, ръста на ДПС, не може да не отчетем нашия ръст“, посочи той.

„Орешарски е седнал на чуждо място, той няма право да седи там и да срами България и да я забоде с още 7 милиона дълг“, упрекна още лидерът на ГЕРБ.

„Това е умряло правителство, няма шанс, то е от бити и разгромени партии, то е зомбирано правителство, не знам как въобще си мислят да остават, с какви очи ще влезе в Министерския съвет Орешарски, днес като отиде там, като ходи по коридорите, така че колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре. Това издъхващо правителство няма никакъв живот, вече се е сгърчило там и не знае къде е, незабавно предсрочни избори, в сряда разпускане на парламента, служебен кабинет, готов съм да се консултираме на тази тема“, каза още Борисов.

Той добави, че заради това разчита на чувството на самосъхранение на ДПС, защото всеки ден оставане на партията във властта означава сатанизация след това.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила, прогнозира той. Според него това се дължи на поведението на БСП, защото социалистите са обещали, че ще строят АЕЦ „Белене“, а след това се отказаха; че ще осигурят 250 хиляди нови работни места, а се оказа, че има 40 хиляди повече безработни.

„ДПС си върви напред, БСП крета, проблеми вдясно няма, за пореден път десницата побеждава, проблемът е в лявото и е много тежък“, коментира Борисов. Според него ДПС трябва да помисли за себе си, защото всеки ден, крепейки кабинета „Орешарски“, полита заедно с него.

Бойко Борисов заяви, че е готов отново за премиер и дори има четири варианта на кабинет: „самостоятелно, несамостоятелно, на сянка, на слънце“.

В същото време призна, че е съгласен с лидера на ДПС Лютви Местан, че е нужно да има толерантност и коалиционна култура, а според него и добро възпитание.

„Ако ги има, да седнем и да разговаряме, след това никой не е казал, че ще има коалиция, аз бих седнал и със Станишев да разговарям, да го питам защо съсипва държавата“, заяви Борисов.

"ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС, ние сме партията - герой в ЕНП, искам да отправя молба към Господ, дълго още Станишев да председателства БСП, да ни е жив и здрав, истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш, докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ, пожелавам му, лично щастие, успехи, да се държи здраво за председателския пост“, коментира той, след като лидера на левицата заяви, че няма да подава оставка, въпреки недобрите резултатите на БСП.

Още политически новини може да прочетете в Dnes.bg

Повече за евроизбори 2014 можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
ХАХАХАХ 7 ДАН ПО КАРАТЕ -САН ЧИН ДАЧИ ЙОЙ, МОКУСО ЯМЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
На 3 февруари 2009 година пред българската общност в Чикаго, САЩ по повод на предстоящите парламентарни избори в България Бойко Борисов заявява дословно: Това е основата на населението в момента един милион ***, 700-800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Добавя: И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям [62].Борисов отхвърля приписвания му от социалистите (Корнелия Нинова) израз лош човешки материал (това се потвърждава от аудиозаписа на изказването му) и от своя страна обвинява БСП в разпространяване на лъжи и опити да го злепоставят. Но по думите му, колкото повече компромати вадят срещу нас, толкова по-убедително печелим, така че нека да продължат да си го правят[63]. След завръщането си Бойко Борисов представя в декларация своята позиция за отзвука в България, предизвикан от неговото изказване пред българи-емигранти в Чикаго, и разяснява тезите, които е защитил там
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
През сезон 2013/14 Витоша е в Б група, а Борисов е картотекиран в състава.[52] Дебютира в професионалния футбол в мач срещу Раковски, завършил 0-0, ставайки най-възрастният футболист (на 54 години), играл в А или Б група на българското футболно първенство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
Бойко Борисов има специално отношение към спорта. След 1978 година е активен състезател по карате.[21] Притежател е на черен пояс 7-ми дан по карате.[46][47] Според Цончо Колев, дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате, Борисов може да е получил черен колан за заслугите му като администратор, но не и като спортист
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
МИЛИЦИОНЕР, ЧЛЕН НА БКП, БИЗНЕСМЕН, ПОЛИТИК, КАКВО КАДРОВО РАЗВИТИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПАРТИЯТА КЪРМИЛНИЦА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
След напускането на системата на МВР Борисов се насочва основно към охранителния бизнес. На 13 септември 1991 година той основава фирмата Ипон-1 ООД,[11][12] която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч. Ипон-1 е сред най-големите охранителни фирми в страната, членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията. През 1992 година Борисов създава Ипон-2 ООД, а след това ИПОН Агенция за сигурност и охрана ООД. През 90-те години той има участие и в редица други търговски дружества с различен предмет на дейност. В някои от тях Борисов работи в тясно сътрудничество с Румен Николов (Пашата), Младен Михалев (Маджо), Алексей Петров (Трактора) и други личности от сенчестия бизнес. В тази връзка е определян в периодичния печат като висш служител от средите на СИК.[13] Борисов е описан като силовак и в творчеството на застреляния години по-късно създател на книги за мафията Георги Стоев.[14] Самият Борисов, преди да стане главен секретар на МВР, отрича да е имал връзки с мафията.[4] След назначаването му на държавен пост през 2001 г. се оттегля от бизнеса си.Години по-късно, през февруари 2013 г. сайтът Бивол публикува статия под заглавието Досието БУДА и документ, според който на 9 декември 1996 г. Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП), като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с оперативно интересни лица.[15] Бивол публикува и втора статия под заглавието ДОН БУДА (дело за оперативно наблюдение). То съдържа строго секретно предложение за образуване на ДОН под псевдоним БУДА на 24 февруари 1997 г. Според сайта мотивът е красноречив: за придобиване на информация по отношение на процеси, представляващи оперативен интерес в силовите групировки и структури. За предотвратяване и пресичане на евентуална престъпна дейност от техни представители.[16] Борисов отрича достоверността на тези публикации. Във върпосното досие "БУДА" няма документи с подпис на Борисов и данни за негово участие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя, в семейството на Методи и Венета Борисови. Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя[1]. Бойко Борисов има сестра Красимира, която е педиатър.Завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа Георги Димитров на МВР в Симеоново, във факултет Държавна сигурност. Приет е обаче във факултета Противопожарна охрана. Борисов твърди,че това става по политически причини, с оглед миналото на прадядо му, който е разстрелян от комунистите на 22 септември 1944 година.[2] По време на следването си отбива и военната си служба в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 година.[3] Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП.[4] През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността Противопожарна техника и безопасност с чин лейтенант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 3
0pk
преди 9 години
Ами не знам чии медии гледаш значи. Аз лично не гледах на никой ни клиповете ни репортажите. Даже до последно мислех да пусна празна бюлетина. В наща секция от 850 регистрирани, гласуваха 238 , 10 от тях бяха с празни бюлетини. Още 5 имаше с надписи от сорта "всички сте крадци". При такава ниска избирателна активност, става ясно 1 - кой най много купува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Партията остава отворена за идеи с цел обогатяване на политическата си платформа!-------------------Проекта звучи много обещаващо! По въпроса за платформата, това което струва ми се е от най-належащ порядък е: -да се легализира марихуаната (на по-късен етап може да се помисли и за адекватни санкции за лица, които по принцип не употребяват) и -да се върнат отнетите бронзови медали на Спартак Варна за сезон 83/84 г. Иначе за банковата сметка, ако не сте разкрили още, мога да дам и моя?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 6
Бате Пешо
преди 9 години
Инвестора стига сте ни занимавали с душевните терзания на един болен човек.Има си психоаналитици за това.И аз искам от крана в кухнята да тече бира ама не занимавам цяла България с моите щения.Този много иска властта *** ще я получи някой друг път
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още