IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Не ДПС, а "Атака" държи ключа към предсрочните изори, каза лидерът на ГЕРБ

13:33 | 26.05.14 г. 24
Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова правителството да подаде оставка. Според него обаче не ДПС държи ключа към предсрочните избори, а „Атака“, пише Dnes.bg.

„Ако „Атака“ в сряда излезе от парламента и ние излезем и тогава депутатите на Бареков ще лъснат“, каза лидерът на опозицията.

Борисов смята, че ако националистите, които останаха без представител в ЕП, продължат да стоят зад правителството, на следващите избори няма да имат и два процента подкрепа.

Според Борисов не само правителството е нелегитимно, но и парламентът. „Този парламент не е легитимен, има нови формирования, не може да не отчетем Бареков, Реформаторския блок, ръста на ДПС, не може да не отчетем нашия ръст“, посочи той.

„Орешарски е седнал на чуждо място, той няма право да седи там и да срами България и да я забоде с още 7 милиона дълг“, упрекна още лидерът на ГЕРБ.

„Това е умряло правителство, няма шанс, то е от бити и разгромени партии, то е зомбирано правителство, не знам как въобще си мислят да остават, с какви очи ще влезе в Министерския съвет Орешарски, днес като отиде там, като ходи по коридорите, така че колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре. Това издъхващо правителство няма никакъв живот, вече се е сгърчило там и не знае къде е, незабавно предсрочни избори, в сряда разпускане на парламента, служебен кабинет, готов съм да се консултираме на тази тема“, каза още Борисов.

Той добави, че заради това разчита на чувството на самосъхранение на ДПС, защото всеки ден оставане на партията във властта означава сатанизация след това.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила, прогнозира той. Според него това се дължи на поведението на БСП, защото социалистите са обещали, че ще строят АЕЦ „Белене“, а след това се отказаха; че ще осигурят 250 хиляди нови работни места, а се оказа, че има 40 хиляди повече безработни.

„ДПС си върви напред, БСП крета, проблеми вдясно няма, за пореден път десницата побеждава, проблемът е в лявото и е много тежък“, коментира Борисов. Според него ДПС трябва да помисли за себе си, защото всеки ден, крепейки кабинета „Орешарски“, полита заедно с него.

Бойко Борисов заяви, че е готов отново за премиер и дори има четири варианта на кабинет: „самостоятелно, несамостоятелно, на сянка, на слънце“.

В същото време призна, че е съгласен с лидера на ДПС Лютви Местан, че е нужно да има толерантност и коалиционна култура, а според него и добро възпитание.

„Ако ги има, да седнем и да разговаряме, след това никой не е казал, че ще има коалиция, аз бих седнал и със Станишев да разговарям, да го питам защо съсипва държавата“, заяви Борисов.

"ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС, ние сме партията - герой в ЕНП, искам да отправя молба към Господ, дълго още Станишев да председателства БСП, да ни е жив и здрав, истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш, докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ, пожелавам му, лично щастие, успехи, да се държи здраво за председателския пост“, коментира той, след като лидера на левицата заяви, че няма да подава оставка, въпреки недобрите резултатите на БСП.

Още политически новини може да прочетете в Dnes.bg

Повече за евроизбори 2014 можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
предлагам като точка 8 да обещаеш и повече безплатни банани щото децата много ги обичат :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Първо - изискват се специални качества - кодът е в името на партията! Трябва и препоръка от действащ член, желателно - другар по софра, който да гарантира, че кандидатът издържа на натоварване и може да носи отговорност за делата си в тежки гурме - услловия. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 1
Petar
преди 10 години
Добре де ама не видях нищо за ГЕРБ да се казва как купували гласове. До колкото излезе в пространството напазаруваните са за БСП, ДПС и Бюрека. ГЕРБ бих казал че нямаха кампания. Само на БСП и на Бюрека през 2 минути гледахме клипове по всички телевизии и най-вече на Барека. И сега вълна от долу нагоре, какъв е бил ценза на тия гласували за него не искам да си представям
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 3
0pk
преди 10 години
Колега, как да стана член на ваща партия :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 10 години
Абе не знам кой кого и дали с ваз`лин или без, ама като слушам серго, сметките му са вечно +ДПС. Тъй че явно не боли. Ако ДПС бяха направили правителство с ГЕРБ, хем ДС-арите щяха пак да са във властта, хем хората щяха да разграничат БСП от ДПС и Серго нямаше да губи така стремглаво подкрепа. Ама нали искат всичко да е само за тях, сега ще жънат "успехи".Годината ще мине, друга ще дойде, с напазарените гербери ще си доизкарат мандата. Не се знае на къде ще духа вятъра след няколко години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Малеййй... колко минуси сте ми нацвъкали! Това вероятно е, защото не отправих послание към избирателите от името на ББМ! Ето и какво съм упълномощен от Лидера на партията да заявя като соновни точки в политическата програма на партията:1. Достоен живот на българските граждани по света и у нас!2. Повече пари за всичко и всеки, който си поиска!3. Премахване на монополите и свободен достъп на всеки до всички благини!4. Справедлив съд и тежки присъди на всички, които са били преди нас!5. Построяване с държавни пари на всички руски проекти и отдаването им впоследствие на концесия на американски компании.6. Решаване на демографската криза чрез лично участие с доброволен труд на ръководството на партията!7. Забрана на БСП, ДПС, ГЕРБ, ББЦ, ПБ и всички, които не признават ръководната роля на ББМ!Партията остава отворена за идеи с цел обогатяване на политическата си платформа!Скоро ще публикувам и дарителските сметки на партията за да могат всички съпричастни да участват с некой лев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
gabarduk
преди 10 години
забоде с още 7 милиона дълг те да са 7милиона не е проблем но като се превърнат в милиарди става лошо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 0
Petar
преди 10 години
Митак не *** ами ***. Все тая. Сега аз виждам едно нещо което ще се случи. Просто ДПС ще спрат вазелина. До сега година издържаха, от сега натам ще е мъката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Ако е така пратете тези сигнали в Цацаратурата и го вкарайте в затвора, нали работи за вас.Явно това да ги разпространявате само из форумите никак няма желаният от вас ефект.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 16
rumen221
преди 10 години
ИСТИНСКИЯТ КОМУНИСТ СПЕЧЕЛИ.- Б.Б. (Баш-Буда-лата) печели - Бодигард на Тодор Живков, остава му верен докрай дори по време на демокрацията:- "Аз ще напусна МВР, но няма да напусна БКП" И СИ ОСТАВА КОМУНИСТ!!!(Все още пази партийната си книжка) - НАИСТИНА напуска системата и започва общ бизнес с Пашата и Георги Стоев- Ахмед Доган лично го предлага за генерал-лейтенант- Георги Първанов му дава втората генералска звезда- Ползва се с подкрепата на Ердоган (крадоха заедно от магистралите), Главния мюфтия му идва на крака.- Бизнес отношения с Трактора (с който сега е враг) и Маджо (доказани бизнес взаимоотношения и с двамата)..Да, да, ама да
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още