IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Не ДПС, а "Атака" държи ключа към предсрочните изори, каза лидерът на ГЕРБ

13:33 | 26.05.14 г. 24
Борисов отново призова правителството да подаде оставка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова правителството да подаде оставка. Според него обаче не ДПС държи ключа към предсрочните избори, а „Атака“, пише Dnes.bg.

„Ако „Атака“ в сряда излезе от парламента и ние излезем и тогава депутатите на Бареков ще лъснат“, каза лидерът на опозицията.

Борисов смята, че ако националистите, които останаха без представител в ЕП, продължат да стоят зад правителството, на следващите избори няма да имат и два процента подкрепа.

Според Борисов не само правителството е нелегитимно, но и парламентът. „Този парламент не е легитимен, има нови формирования, не може да не отчетем Бареков, Реформаторския блок, ръста на ДПС, не може да не отчетем нашия ръст“, посочи той.

„Орешарски е седнал на чуждо място, той няма право да седи там и да срами България и да я забоде с още 7 милиона дълг“, упрекна още лидерът на ГЕРБ.

„Това е умряло правителство, няма шанс, то е от бити и разгромени партии, то е зомбирано правителство, не знам как въобще си мислят да остават, с какви очи ще влезе в Министерския съвет Орешарски, днес като отиде там, като ходи по коридорите, така че колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре. Това издъхващо правителство няма никакъв живот, вече се е сгърчило там и не знае къде е, незабавно предсрочни избори, в сряда разпускане на парламента, служебен кабинет, готов съм да се консултираме на тази тема“, каза още Борисов.

Той добави, че заради това разчита на чувството на самосъхранение на ДПС, защото всеки ден оставане на партията във властта означава сатанизация след това.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила, прогнозира той. Според него това се дължи на поведението на БСП, защото социалистите са обещали, че ще строят АЕЦ „Белене“, а след това се отказаха; че ще осигурят 250 хиляди нови работни места, а се оказа, че има 40 хиляди повече безработни.

„ДПС си върви напред, БСП крета, проблеми вдясно няма, за пореден път десницата побеждава, проблемът е в лявото и е много тежък“, коментира Борисов. Според него ДПС трябва да помисли за себе си, защото всеки ден, крепейки кабинета „Орешарски“, полита заедно с него.

Бойко Борисов заяви, че е готов отново за премиер и дори има четири варианта на кабинет: „самостоятелно, несамостоятелно, на сянка, на слънце“.

В същото време призна, че е съгласен с лидера на ДПС Лютви Местан, че е нужно да има толерантност и коалиционна култура, а според него и добро възпитание.

„Ако ги има, да седнем и да разговаряме, след това никой не е казал, че ще има коалиция, аз бих седнал и със Станишев да разговарям, да го питам защо съсипва държавата“, заяви Борисов.

"ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС, ние сме партията - герой в ЕНП, искам да отправя молба към Господ, дълго още Станишев да председателства БСП, да ни е жив и здрав, истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш, докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ, пожелавам му, лично щастие, успехи, да се държи здраво за председателския пост“, коментира той, след като лидера на левицата заяви, че няма да подава оставка, въпреки недобрите резултатите на БСП.

Още политически новини може да прочетете в Dnes.bg

Повече за евроизбори 2014 можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
А на кого е отредена ролята да задоволява Доган в тази вашата нова партия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 7
0pk
преди 10 години
Питат в единия сутрешен блок човека на Барека: "ще се коалирате ли с ГЕРБ" оня вика: "Не мога да отговоря на този въпрос" при все че шефа му се пенеше как щял да вкарва ББ в затвора :DАйде да им е честит резултата на новата патерица "Борисов Без Цензура"! :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 18
Mavi Goz
преди 10 години
Абе той Боце много да не се дуе, че ако има предсрочни избори, изобщо не се знае кой, как и на кого ще сипе в паничката! хахаха! Сутрината слушах по балконите бабите как почти се псуваха: "Видя ли ***?! На ти сега "няма да гласувам, тез избори не са важни! Кат' ви викам - щом са избори, трябва да се гласува, вий - не! Сега като ви дойде пак Бойко да ви отреже пенсиите и да ви вдигне тока, ще ви питам! Правете му сметката на следващите избори, лично ще ви водя до училището!" хахаха...btw, вчера на една вила докато си отправяхме взаимни критики, че се отнасяме безотговорно към изборите и не сме в София да гласуваме, се взе единодушно решение - вече ще гласуваме, но за наша си партия! Измислихме й име: ББМ - България Без Мозък. За лидер издигнахме Фънки, а за негов коалиционен пратньор - Румен Луканов от "Сделка или не" Говорител - Кристина Птрашкова. Аз ще отговарям за финансите на партията.Щом Новата вълна в политиката ще идва от телевизията, нека поне да идва от Нова телевизия! хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 12
0pk
преди 10 години
*ахти театъра. На този веднага да му връчат почетна диплома от НАТФИЗ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още