IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ветеринарите на протест след 30 юни

Недоволството им е породено от факта, че цените, които държавата определя за профилактични дейности за 2014 г., са занижени 3-4 пъти

13:11 | 02.06.14 г.
Ветеринарите на протест след 30 юни

След 30 юни Българският ветеринарен съюз започва ефективни протести, предава БНР.

Недоволството на ветеринарите е породено от факта, че цените, които държавата определя за профилактични дейности за 2014 година, са занижени 3-4 пъти.

9 млн. лева са заделени за имунопрофилактиката на животните за тази година, съобщават ветеринарите. Никой обаче не им е съобщил аргументи за драстичното намаление на цените на услугите, които те предоставят на животновъдите.

При тези цени, намалени в пъти, ветеринарите ще откажат да изпълняват държавната профилактична програма, а това ще създаде риск както за животните, така и за здравето на хората, предупреждават от съюза.

"Имунопрофилактиката у нас е пълен провал в момента и когато хората си купуват месо от магазина, те не могат да бъдат сигурни, че месото не е заразено с туберкулоза, например", твърдят ветеринарите.

Провалена е системата за идентификация на животните в България, смятат още те.

Лекарите са изпратили протестни предупредителни писма до всички институции, но досега нямат отговор.

Ако ситуацията не се промени до 30-и юни, те започват протести и ще уведомят Европейската комисия за случващото се у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още