IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ и БСП пожелаха избори в края на септември

Със задължителното гласуване цената на един глас ще падне, смята зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова

23:05 | 06.06.14 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ и БСП пожелаха избори в края на септември

За предсрочни парламентарни избори в края на септември се обявиха депутатите на БСП Мая Манолова и на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването “Панорама” на БНТ. Според тях би било добре, ако има избори скоро, но трябвало да се оставят хората да си починат през лятото.

Искра Михайлова от ДПС коментира, че краят на ноември или началото на декември е подходящото време за предсрочен вот, тъй като времето до тогава би позволило осъществяването на плавен преход, създаващ условия да се изпълнят задачите на парламента.

„В политиката няма вечни партньорства, вечни романси. Появата на трети партньор, макар и за пиене на кафе, винаги обтяга отношенията“. По този начин  зам.-председателят на парламента и член на БСП Мая Манолова коментира кризата в отношенията между БСП и ДПС.

„Имахме ясна цел – да спрем рекета върху бизнеса и социалното замразяване. Мисля, че го постигнахме, а това стои като цел пред нашата партия и занапред. Всеки трябва да си извади поуките от това партньорство и в бъдеще трябва да има повече искреност и повече яснота за гражданите“, заяви още Манолова.

Според нея една от основните причини за влошаването на отношенията между двете партии е "прекалено критичния тон към другия, вместо всеки да погледне себе си". В последните дни се е оказало, че не правителството е проблем за БСП, а по-скоро проблем за правителството са и двете подкрепящи го партии, посочи зам.-председателят на Народното събрание. 

По думите ѝ обаче приказките за прекалено напрежение между БСП и ДПС са доста преувеличени. „Между нас продължава да съществува взаимно уважение“.

В разговора Манолова не разкри дали лидерът на БСП Сергей Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар, но заяви, че той "има европейско бъдеще". Подобна теза изразяваха през седмицата и други представители на БСП. Самата Манолова изрази същата теза и при друга своя проява. „Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той е политик от международен мащаб. Той има европейско бъдеще, но избира да остане и да участва в решаването на проблемите на БСП", каза Манолова в сряда в сутрешния блок на bTV.

„Предлагам на широката публика да не се тревожи за нашия лидер. Изборните ни резултати показват, че не въодушевяваме нашите избиратели, но не е коректно цялата вина за това да се прехвърля върху Сергей Станишев“, заяви Манолова.

Тя добави още, че подкрепя идеята на Станишев за въвеждане на задължително гласуване. „Не съм привърженик на идеята заменим платената любов със задължителната любов. Дебатът за задължителното гласуване в нашата партия е започнал. Ще вземем решение във вторник. Не мисля обаче, че това е лекарството за липсата на доверие в политиците“, коментира още Манолова.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 9 години
Смешнико LuckyYou, имай достойнството да си напишеш името с български букви. Според мен(нямам претенцията за компетентност) имаш шизофренично раздвоение. Използваш *** им азбука за да се обозначиш, а се идентифицираш като руски слугинаж(естествено американския такъв не е по-добър). Проблема ти е решим в съответното лечебно заведение. А колкото до това, че съм роб, вярно е. Това ти дава основание да се гордееш, че си господар, макар че според мен си директор на водопад. Успех в лечението!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 9 години
Моят съвет към американците е да си заврат втечнения газ там където слънцето не огрява. Ще съм им много благодарен обаче, ако ни доставят такъв на цена по ниска от руският със 100 долара за 1000 куб. метра. Това което ме дразни е, че ние си позволяваме да имаме чувства в моменти, когато става дума за пари и нищо повече. Не може братушките да ви продават най-скъпата газ в ЕС, да ви предоставят заем за ЮП който ще изплащате 22 години и всички да сте безкрайно благодарни за това. Всъщност може, но в случая ще се чувствам задължен да ви квалифицирам със съществителното нарицателно ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 4
LuckyYou
преди 9 години
Айде господин роб, айде сега ми отговори на този въпрос - защо след като за България не е важен този проект, Турция иска да ни го вземе? Или те са Мунчовци също ?!ПРЕСА - ТУРЦИЯ ИСКА ТРЪБАТА НА ЮЖЕН ПОТОКhttp://pressadaily.bg/publication/41283-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9E%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%E2%80%9C/?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 9 години
ТИЯ НЕ ИСКАТ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!!!!!!!!!! НЕ ГО ИСКАТ, ЗАЩОТО ЛЮБИМИТЕ ИМ ЛИДЕРИ ЩЕ ОСТАНАТ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА. НЯМА ДА ИМАТ И ПОСЛУШНИ ПАРТИЙНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. ПАРТИЙНОТО СЪБРАНИЕ, ЩЕ СТАНЕ НАИСТИНА НАРОДНО СЪБРАНИЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 3
trendline
преди 9 години
Стояне, да те питам. Ако е американски втечнен газ добре ли е? Гледам само обиждаш хората. Малко много ни идва като ни смяташ за Мунчовци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 4
LuckyYou
преди 9 години
Стоян Петров (на английски Humble Slave) проектът е незначителен в твоите собствени очи и на господарите ти очите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 9 години
LuckyYou(на български ***), проекта наистина е незначителен за България от икономическа гледна точка, факт. Наистина той не вреди на страната ни, може би ще има някаква икономическа изгода за страната но тя наистина е имагинерна. Това което наистина е неразбираемо е хиперболизирането на значението му и опита да се определи едва ли не като жизнено важен за родината ми. В крайна сметка на всички мои сънародници(даже и на Мунчовците, които аз уважавам защото и те са българи и не са виновни за малоумието си) трябва да е ясно, че това са просто четите тръби. За съжаление обаче от едната няма да тече мед, от другата мляко, а от третата масло. ще тече газпромовска газ, обогатяваща руските олигархични кръгове и няколко човека в България. Но наистина цялото това многословие може да бъде казано съвсем кратко:големите руски енергийни проекти, големи руски празни приказки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 6
LuckyYou
преди 9 години
Кой не се интересува и не обсъжда ? ТИ БОЛЕН ЛИ СИ БЕ. ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ПРОЕКТА ГО ИСКАТ, ВСИЧКИ ДО ЕДИН. ТОВА ЧЕ ТИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ, НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ СЕ ОБСЪЖДА! Я ПРОЧЕТИ ТОВА ЗАГЛАВИЕ И ВИЖ КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ЮЖЕН ПОТОК ДА ГО НЯМА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ГОСПОДАРЯТ ТИ:http://***.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/marsi-riis-bylgariia-da-ne-raboti-sys-sankcionirani-ot-sasht-firmi-,173835/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 9 години
LuckyYou, да не би българското ти име да е ***? Всички знаят, че Южен поток няма никакво значение за България. Правителството на Орешарски е наясно, че единствената полза от "гигантския проект" ще е ДДС-то и бързаше да се случи по негово време, за да надуе отчетите. След строителството нито работни места(около 250) нито такси( 22!!! български години)!!! Не ви ли прави впечатление, че в другите страни въобще не се интересуват и не обсъждат проекта? Давате ли си отговор защо? защото от икономическа гледна точка той е незначителен. Разбира се не е така за Газпром. Единствено платените хора на OMV в Австрия леко се понапънаха, защото фирмата има тайно съглашение с руснаците да транспортира нейна газ. Поне за сега резултат от напъните няма. Но всичко казано до тук може да обобщя по следния начин:големите руски енергийни проекти, големи руски празни приказки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
Сините камъни
преди 9 години
Аз пускам празна бюлетина! Докато не разбера, кой защо е собственик на Корпорация България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още