IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станислав Анастасов е новият министър на околната среда и водите

Той замества на поста Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат

14:02 | 19.06.14 г. 3
<p>
	Парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда. <em>Снимка: БТА</em></p>

Парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда. Снимка: БТА

С гласовете на ДПС и „Коалиция за България“ народните представители избраха Станислав Димитров Анастасов за министър на околната среда и водите. Той ще замести на поста Искра Михайлова, която беше избрана за европейски депутат и от новия мандат на Европарламента ще замине за Брюксел.

Кандидатурата на Анастасов беше представена в пленарната зала от премиера Пламен Орешарски. Депутатите от ГЕРБ отсъстваха по време на избора му, а „Атака“ гласува против влизането на Анастасов в правителството.

Припомняме, че Станислав Анастасов беше под номер 6 в листата на ДПС за избор на европейски депутати. Той е вицепрезидент и на Младежкия либерален интернационал. Анастасов беше лансиран от лидера на ДПС Лютви Местан, който го описа с  характеристиката "млад, енергичен, високоинтелигентен кандидат за министър на околната среда и водите".

По време на дебатите днес в Народното събрание се възразиха спорове между ДПС и БСП, които станаха причина зам.-председателят на парламентарната група на червените – Янаки Стоилов, да подаде оставка от поста си.

Той заяви, че е разочарован от поведението на ДПС по-рано днес, защото депутатите от движението подкрепиха искането на ГЕРБ в дневния ред на парламента да влезе обсъждането на поправките в НК, с които отпада давността за престъпления по политически причини по времето на комунистическия режим.

„Политическият знак е достатъчно ясен“, обвини социалистът.

„Аз не преувеличавам важността на този закон, защото дори да се приеме, няма да предизвика големи правни последици, но когато БСП е мандатоносител, се правят опити за оценки през последните десетилетия. Този факт прави трудна подкрепата в един и същи вот, нашата група реши обаче да подкрепи промяната в правителство, но за мен политически това действие на БСП я поставя в позиция, която не съответства на нейната роля на мандатоносител, подавам оставката си като зам.-председател на парламентарната група на БСП“, аргументира се Стоилов.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Според българското законодателство дори и само за месец да е автоматично получава доживотни привилегии.Но по-важното е, че е от ДПС и няма да лъснат в законовия срок престъпленията на предишния министър *** от ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 9 години
за кога? Този сигурно ще е най-кратковременния министър. А може би - не??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Следващият корумпиран *** на ДПС.Лъки, Мави, Календар, SS-23 - да ви е честит. И дано борсата скочи нагоре.Остава да почерпите по случай продължаващата поза "партер" на БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още