IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителите от „Хемус“ получиха уверение за изплащане на заплати

Очаква се АПИ да вземе решение за превеждане на 2,4 млн. лв. на строителното дружество „Автомагистрали – Черно море” АД

14:54 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Строителите от „Хемус“ получиха уверение за изплащане на заплати

Строителното дружество „Автомагистрали – Черно море” АД е получило уверение, че ще получи пари за изплащане на част от заплатите на служителите в началото на следващата седмица, съобщават от КНСБ.

Очаква се още утре пътната агенция да вземе решение за превеждане на 2,4 млн. лв., с които да бъдат изчистени част от задълженията към фирмата.

Съгласно сключеното споразумение между директора на дружеството и синдикалната организация на КНСБ във вторник ще започне и изплащането на дължимите трудови възнаграждения за май 2014 г., уточняват от синдиката.

Утре ще бъде свикана и пресконференция, на която министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще обяви намеренията си за решаване на казуса с „Автомагистрали – Черно море” АД.

Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми. Днес те отново спряха движението на пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус”. Те настояват за пореден ден да им бъдат изплатени работните заплати за май и юни.

Миналата седмица пътната агенция преведе над 500 хил. лева на дружеството. Парите са за изплащане на неотложни задължения, които фирмата е натрупала към своите служители.

Протестът на работниците от строителната фирма започна в Шумен на 7 юли заради неизплатени заплати и невъзможност дружеството да продължи работа. Тогава те предупредиха, че ако мирният протест не даде резултат, те ще затворят АМ „Хемус“ и други важни пътни артерии в страната.

„Автомагистрали – Черно море“ работят по участъка между Белокопотиво и Каспичан. Проектът предвижда и изграждането на най-големия пътен възел у нас, който да осъществи връзката с пътя Русе – Варна и Коритна – Белокопитово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още