IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетима ранени след взрив във военния завод в Костенец*

Взривът е предизвикан от искра при утилизация на боеприпаси

10:14 | 08.08.14 г.
Десетима ранени след взрив във военния завод в Костенец*

Десетима души са ранени при взрив във военния завод „ТЕРЕМ-Цар Самуил“ в Костенец, съобщават от Министерството на здравеопазването. Взривът е предизвикан от искра при утилизация на боеприпаси.

Първоначалната информация беше за четирима ранени, откарани в местната болница.

Седем от пострадалите са с леки наранявания, останалите трима ще бъдат хоспитализирани във Военномедицинска академия, допълват от здравното министерство. 

Районът на завода е отцепен от полицията. Нанесени са материални щети, включително и по сгради в самия гр. Костенец, съобщава агенция Фокус.

Служебният премиер Георги Близнашки следи отблизо ситуацията и е в постоянен контакт с отговорните институции, съобщиха от правителствената информационна служба.

По разпореждане на министър-председателя министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец.

Те ще координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод.

Главен комисар Николай Николов, началник на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, посочва за Фокус, че хората в завода са евакуирани, но няма опасност от нов взрив. Няма опасност за живота и здравето на гражданите в Костенец, успокоява той.

* Актуализирана информация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още