IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата пусна от ареста главния касиер на КТБ

В ареста остава зам.-главният счетоводител на банката Борислава Кючукова

20:50 | 15.08.14 г.
Прокуратурата пусна от ареста главния касиер на КТБ

Главният касиер на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова е пусната от ареста в сряда с мярка за неотклонение "подписка", съобщи bTV, като се позова на свои източници. Тя  е освободена след разпит в държавното обвинение. С прокурорско постановление й е наложена най-леката мярка - „подписка“.  

Според близки на Петрова пък тя е пусната срещу парична гаранция от 500 лева.

Адвокат Татяна Дончева каза, че не е присъствала на разпита на Петрова, въпреки че официално не е освободена като неин защитник.

Припомняме, че Петрова беше привлечена като обвиняема на 10 юли 2014 година. Срещу нея бяха повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай (чл. 230 от Наказателния кодекс). Освен нея задържана в ареста беше още и зам.-главният счетоводител на банката Борислава Кючукова, а главният счетоводител Мария Димова беше оставена под домашен арест, защото страда от тежко заболяване. 

Вече от всички обвиняеми за липсата на 206 млн. лв. от КТБ задържана под стража остава само заместник-главната счетоводителка Борислава Кючукова.

Според решение на съда на изпълнителния директор на банката Орлин Русев беше наложена парична гаранция заради липса на доказателства за извършено от него документно престъпление.

Към този момент обвиняемите по случая са вече 10.

Прокуратурата съобщи за повдигнати обвинения срещу Цветан Василев, 4-мата изпълнителни директори на трезора и на ръководителя на управление „Кредитиране". Те са за съучастие за умишлена безстопанственост в особено големи размери.

Още криминални новини можете да откриете в Dnes.bg

Ситуацията около КТБ можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още