IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22 партии и 7 коалиции се регистрираха в ЦИК за участие в предсрочните избори

Първи по традиция документи подадоха ГЕРБ, БСП и ДПС изчакаха до последния ден

19:04 | 20.08.14 г.
22 партии и 7 коалиции се регистрираха в ЦИК за участие в предсрочните избори

22 партии и 7 коалиции подадоха в ЦИК документи за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври. Това съобщи пред Dnes.bg говорителят на комисията Александър Андреев. Днес беше последният ден за подаване на документите, а крайният срок изтече в 18 часа.

Сред партиите и коалициите, подали документи за участие във вота, са основните политически сили ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака”, "България без цензура" (ББЦ) и АБВ. 

Документи в последния момент са подали Социалдемократическата партия на Александър Томов, БКП, партията на Илияна Раева „Обединена България”, Партията на Зелените, „Глас народен” на Светльо Витков, „Другата България”, „Нова сила”, „Новото време” и др.

Пълният списък с партиите и коалициите, които са поискали да участват на вота, ще бъде обявен от ЦИК утре по време на редовния й брифинг, уточни Андреев.

Все още не е ясно дали този брой партии и коалиции ще участват във вота на 5 октомври. Централната избирателна комисия все още не се произнесла по редовността на документите на всички формации, които са ги подали. Възможно е Комисията да откаже регистрация на някоя от тях.

Първи документите си за участие във вота и тази кампания по традиция подадоха ГЕРБ - още на 12 август. Основните им конкуренти от БСП пък предпочетоха да направят това в последния ден. Същото сториха и ДПС.

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори ще започне на 5 септември, реши преди няколко дни ЦИК.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още