IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

26 млн. лева е недостигът в бюджета на Министерство на образованието

Има обществени поръчки, които ще бъдат забавени или спрени, заяви Румяна Коларова

13:54 | 28.08.14 г.
26 млн. лева е недостигът в бюджета на Министерство на образованието

Недостигът в бюджета на Министерството на образованието е 26 милиона лева, обяви пред БНР министърът на образованието Румяна Коларова.

Тя посочи, че има обществени поръчки, които в някаква степен ще бъдат забавени или спрени, за да може да се балансира този недостиг.

Коларова разкри, че другата причина, поради която някои от обществените поръчки са спрени, е порочната процедура. „Имаме преглед, в понеделник ще има пресконференция, която ще бъде специално на тази тема, тя ще бъде в министерството", заяви Коларова.

Тя каза, че за момента няма основания да се смята, че в някои училища учебната година няма да започне.

"В двете училища в Мизия реално тя ще се провежда на втория етаж, на първия етаж няма как да стартираме, поне това са нашите очаквания. Аз ще бъда в Мизия във вторник и то не за да оценя ситуацията в двете училища, а за да мога да оценя доколко децата, които ще учат в тези училища, ще имат нормални условия, при които да започнат учебната година", посочи Коларова.

Тя подчерта, че първокласниците тази година са близо 64 000, но уточни, че тази цифра непрекъснато се променя. Тя каза още, че предстои закриването на 5 основни училища и 3 професионални гимназии.

Преди седмица социалният министър Йордан Христосков обяви, че дефицитът в Министерството на труда и социалната политика до края на годината е 50 милиона лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още