IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данев: Очакваме правителство на реформите

Кабинетът трябва да бъде основан на националните приоритети, каза изпълнителният председател на БСК

17:21 | 06.10.14 г. 1
Данев: Очакваме правителство на реформите

Очакваме правителството, което ще се сформира, да бъде действително на реформите. Това заяви за БНР Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара, в коментар на изборните резултати и предстоящите стъпки по сформиране на кабинет.

„Политиците трябва да покажат първо, че има политическа стабилност и тя е за дълго време, а не до следващите избори, както се чува“, коментира Данев. Той изтъкна, че е важно да има доверие на хората в правителството, независимо в какъв партиен цвят е то. Иначе според него ще се превърнем в задния двор на Европа и инвестициите ще ни заобикалят.

По негови думи големите реформи, които бизнесът очаква да се случат, са в образователната система, обществените поръчки, банковото обслужване, сигурността, здравеопазването, пенсионната система.

„Явно е, че правителството трябва да бъде основано на националните приоритети, в това число и приоритетите на българската икономика. И в този смисъл съм доволен от резултатите, защото това ще е правителство на националния консенсус“, каза Божидар Данев.

Новото правителство трябва да покаже една европейска култура, да се откаже от своите балкански навици, посочи още той. И поясни, че става въпрос за отказ от изказвания от рода „да не правя с този правителство“, „да не обръщам внимание на тази партия“.

Всички отделни партии трябва да бъдат обединени в името на националния просперитет и икономическото преуспяване на страната, смята Данев.

За да има високи доходи, трябва да произвеждаме, каза още той. Защото в момента произвеждаме в малки количества с ниско ниво на преработване и масово се изнася национален доход, за което държавата нехае.

Резултатите от тези избори са достатъчна оценка за политическата култура на политиците ни, смята Данев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mammita
преди 9 години
Дано да има "национален консенсус", макар че доста се съмнявам. Иначе реформите в образователната система, здравеопазването, пенсионната система ги чакаме от доста години - крайно, крайно време е тези реформи не просто да започнат, но и да се предприемат възможно най-много действия за краткото време, с което вероятно ще разполага този парламент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още