IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 хил. младежи искат да работят в държавната администрация

До 17 октомври Агенцията по заетостта ще публикува списък на одобрените за интервю при работодателите

16:20 | 14.10.14 г. 1
Над 3 хил. младежи искат да работят в държавната администрация

Общо 3 093 младежи са подали документи за кандидатстване за обявените 1 492 работни места в публичната администрацията по националната програма „Старт на кариерата”, съобщават от Агенция по заетостта (АЗ).

В срок до 17 октомври Агенцията ще публикува на официалната си интернет страница, както и на информационните табла в бюрата по труда, списък на младежите, които ще се явят на интервю при работодателите по програмата.

Подалите документи за участие следва да се информират за графика на интервютата до 28 октомври.

Работодателите ще проведат интервюта с кандидатствалите младежи в периода от 29 октомври до 11 ноември. Работодателят класира кандидатите за всяко работно място, уточняват от държавната агенция.

До 1 декември тази година окончателният списък на одобрените младежи ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта и на информационните табла в бюрата по труда.

Програмата „Старт на кариерата” осигурява работа в централни ведомства, областни или общински администрации на младежи с висше образование, но без трудов стаж по специалността.

На висшистите до 29-годишна възраст се дава възможност да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Програмата осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mammita
преди 9 години
Инициативата е добра, но за съжаление заплащането е символично, все пак става дума за хора, завършили висше образование, макар и без професионален опит. А и не съм сигурна дали такъв един опит на позиция в държавната администрация би им помогнал след това да бъдат наети на желаната позиция със сносно заплащане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още