IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вучков: Без нови съкращения в МВР, започва реформа в администрацията

Директор на „Гранична полиция“ става настоящият зам.-директор Милен Пенев

14:28 | 05.01.15 г. 2
Вучков: Без нови съкращения в МВР, започва реформа в администрацията

Нови съкращения в МВР няма да има, обеща министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти, след като присъства на награждаването на "Полицай на годината".

По думите му административната реформа във ведомството ще се състои по начин, който да не предизвика сътресение в МВР и ще бъде представена следващата седмица.

Вучков обясни, че като състав от около 47 хиляди души министерството вече работи на границата на кадровия санитарен минимум.

Вучков обаче заяви, че администрацията е твърде голяма и „трябва да направим вътрешни трансформации“.

Според изчисленията във ведомството 935 млн. лв. бюджет могат да стигнат за възнаграждения за персонал от около 47 хил. служители, предаде БТА.

Вучков обяви, че за директор на „Гранична полиция“ ще бъде назначен настоящият зам.-шеф Милен Пенев. Припомняме, че в края на декември главен комисар Захарин Пенов подаде оставка от поста по морални причини заради катастрофата край Горно Ябълково, при която загина 34-годишният полицай Асен Асенов.

Вучков посочи, че има добри впечатления от Милен Пенев и въпреки че вероятно в началото той ще изпълнява длъжността временно, заслужава да бъде титуляр на поста.

Според министъра няма пречка армията временно и в съвсем малък състав да помогне за справянето със ситуацията на границата в най-близките месеци - докато се направи преградното съоръжение и докато се изградят пътища. Той посочи, че според юристите в МВР за целта няма да има нужда от законодателни промени.

Министърът заяви, че държавата ни е готова за Шенген технически, а дори с оглед на бежанския натиск се справяме по-добре от някои други държави, които са част от шенгенското пространство.

По думите му проблемът е изцяло политически и продължават усилията на страната ни да убеди всички държави да ни подкрепят.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Нови назначения ще има със сигурност. Всичкото мафиот и членовете на семейството му задължително на държавната хранилка. Тъкмо и верен електорат ще се събере повече. Цялата държавна администрация е раздута до безобразие. Затова и държавният бюджет на Тиквариата стана от 18 млрд през 2008г. на 32 млрд и още расте. Като няма приходи, Тиквите взимат външни заеми и продължават плюскането на корем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още