IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът върна управлението на "Белведере дистрибуция" на собствениците*

Кредиторите ще трябва да отстранят пропуски в молбите си за откриване на производството по несъстоятелност

13:55 | 09.01.15 г. 1
Съдът върна управлението на "Белведере дистрибуция" на собствениците*

Софийският градски съд върна управлението на "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" на техните собственици, съобщи БТА. Това е станало с определение на съдия Валентин Бойкинов.

Магистратът е отменил обезпечителната мярка, наложена от колегата му Румяна Ченалова, която разреши на синдика Панайот Велков да управлява двете дружества и да се разпорежда с имуществото им.

Бойкинов е оставил производството без движение. Дал е срок на трима от кредиторите, които искат фалита на двете дружества, да отстранят пропуски в молбите си за откриване на производството по несъстоятелност.

Припомняме, че случаят доби популярност след изказването на френския посланик Ксавие дьо Кабан, че в съдебната система на България има "гнили ябълки". Според него чрез българския съд е направен опит за кражба на двете дружества, като става въпрос или за некомпетентност от страна на Румяна Ченалова, или за корупция.

През декември 2014 г. представители на групата "Белведере" заявиха на пресконференция, че случилото се е „планирано посегателство върху собствеността“.

Сега делото за несъстоятелността на двете дъщерни дружества на френската компания "Белведере" вече може да тръгне по същество, информира БНР.

След като  трима съдии,  избрани със системата за случайното разпределение на делата, си направиха отвод, Валентин Бойкинов е отказал да ги последва.

От Софийския градски съд разпространиха мотивите на Бойкинов, който декларира, че никой не е в състояние да повлияе на вътрешното му убеждение, защото организацията на съдебната власт е такава, че почива на принципа на независимостта на съдията при решаване на правен спор.


*Новината е актуализирана в 16.06 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Tony
преди 9 години
Най-много обичам да гледам какво става, когато българската мафия настъпи някой Европейски интереси.Скъсват си задн*ка да се измъкнат! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още