fallback

Над 13 хил. работни места са обявили фирми чрез трудови борси през 2014 г.

Почти половината са били места за младежи

13:36 | 15.01.15 г.

Над 13 хиляди работни места са обявили работодатели по време на трудовите борси през 2014 година, като работа са започнали 12 034 души, съобщават от Агенцията по заетостта.

Общо 4 863 от намерилите работно място са младежи до 29-годишна възраст. Трудовите борси са били посетени от над 20 хиляди търсещи работа.

През изминалата година държавната агенция е провела 128 трудови борси в цялата страна. 80 от борсите са общи, а 48 – специализирани (за младежи, за продължително безработни, безработни над 50-годишна възраст, за роми).

В последните девет години, в които агенцията организира трудови форуми, те се утвърдиха като предпочитан модел за директен контакт между работодатели и търсещи работа безработни и заети лица.

На много от форумите са присъствали и представители на Военните окръжия с информация за свободни позиции за кадрови войници и офицери.

Част от борсите в София са били посетени и от бежанци, желаещи да намерят трудова реализация в България. Със сътрудничеството на интеграционния център в столичния квартал Горна баня е проведена специализирана трудова борса за бежанци и работни срещи, на които работодатели са предоставили информация за дейността си и свободните работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
fallback