IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 13 хил. работни места са обявили фирми чрез трудови борси през 2014 г.

Почти половината са били места за младежи

13:36 | 15.01.15 г.
Над 13 хил. работни места са обявили фирми чрез трудови борси през 2014 г.

Над 13 хиляди работни места са обявили работодатели по време на трудовите борси през 2014 година, като работа са започнали 12 034 души, съобщават от Агенцията по заетостта.

Общо 4 863 от намерилите работно място са младежи до 29-годишна възраст. Трудовите борси са били посетени от над 20 хиляди търсещи работа.

През изминалата година държавната агенция е провела 128 трудови борси в цялата страна. 80 от борсите са общи, а 48 – специализирани (за младежи, за продължително безработни, безработни над 50-годишна възраст, за роми).

В последните девет години, в които агенцията организира трудови форуми, те се утвърдиха като предпочитан модел за директен контакт между работодатели и търсещи работа безработни и заети лица.

На много от форумите са присъствали и представители на Военните окръжия с информация за свободни позиции за кадрови войници и офицери.

Част от борсите в София са били посетени и от бежанци, желаещи да намерят трудова реализация в България. Със сътрудничеството на интеграционния център в столичния квартал Горна баня е проведена специализирана трудова борса за бежанци и работни срещи, на които работодатели са предоставили информация за дейността си и свободните работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още