IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ни предлага успешни модели на програми за енергийна ефективност

Българска делегация представи "Терес" и "Силистар" на зам.-министъра по енергийните въпроси на Острова

18:01 | 11.02.15 г.
Великобритания ни предлага успешни модели на програми за енергийна ефективност

Великобритания е готова да ни предостави експертиза с успешни модели за устойчиво финансиране на програмите за енергийна ефективност. Това стана ясно след срещата на българска делегация със зам.-министъра по енергийните въпроси на страната баронеса Сандип Върма.

С Националната програма за саниране я запозна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, съобщават от пресцентъра на енергийното министерство.

Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков пък е обсъдил с британския си колега проучванията за петрол и природен газ в блоковете „Силистар“ и „Терес“ в Черно море. Според баронеса Върма проучванията в Черно море не е само регионален, но и европейски приоритет. Затова и тя се ангажира да насърчи британски фирми да участват в конкурсите за проучване на двата блока.

Жечо Станков гарантира, че процедурата ще е прозрачна и българската страна е готова да съдейства с информация на всички интересуващи се.

Припомняме, че Жечо Станков и Делян Добрев вчера промотираха „Терес“ и „Силистар“ пред представители на норвежката компания Statoil. След срещата стана ясно, че обява за процедурата за проучване на двата блока ще бъде публикувана до седмици в „Официалния вестник“ на ЕС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още