IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 200 хил. туристи от Израел идват в България през лятото

Културно-историческият и селският туризъм също са атракивни за израелските туристи

14:38 | 20.03.15 г.
Над 200 хил. туристи от Израел идват в България през лятото

Повече от 200 хиляди туристи от Израел се очаква да посетят България през предстоящия летен сезон, заяви в Русе посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз.

С над 20 на сто е нараснал броят на израелските туристи, които посещават България, след атентата в Бургас преди две години, посочи посланикът. "Туризмът се разширява, и то по много сериозен начин", каза той, цитиран от БТА.

По думите му голям брой израелски туристи посещават и зимните курорти у нас, за тях привлекателни са и културно-историческият туризъм, селският туризъм и този, свързан с екстремни спортове.

"България е много удобна туристическа дестинация. Разстоянието е близко, отношението и услугите са добри и израелците се чувстват като у дома си", обясни посланикът.

Шаул Камиса Раз откри в русенския университет семинар на тема "Иновации и земеделие в Израел".

По-рано пред БНТ посланикът на Израел посочи, че израелските туристи в България се увеличават и се интересуват не само от морето и ските, но и от селата, от земеделието, от избите.

По думите му земеделието и туризмът могат да направят икономическа революция в България.

Прогнозите на Министерството на туризма за летния сезон показват ръст на туристите между 3 и 4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още