IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Западната дъга на Околовръстното шосе на София ще е готова до август

През следващия програмен период, ако останат средства, ще работим по тунела под връх Шипка, каза шефът на пътната агенция

17:00 | 24.03.15 г.
Западната дъга на Околовръстното шосе на София ще е готова до август

Западната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде готова до август тази година. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2015, България и Западни Балкани“, предаде Агенция „Фокус“.

Продължава строителството на първия лот от отсечката. „При строителството на този участък се натъкнахме на две основни причини за забавянето – решение на Конституционния съд, свързано с отчуждението на имоти и намерените археологически находки“, обясни той.

„При направените графици имаме уверението, че няма да има забавяне и към август този обект ще бъде изпълнен“, заяви Лазаров.

До края на август и краткият участък от 15 км от Лот 4 „Сандански – ГКПП-Кулата“ ще бъде завършен, каза шефът на пътната агенция.

През 2015 година трябва да завършим първите два лота на АМ „Марица", като първият лот трябва да се пусне през септември месец тази година в експлоатация, а втори лот ще бъде пуснат по-рано - до края на месец юни, от Димитровград до ГКПП „Капитан Андреево", каза Лазаров.

Относно обхода на Монтана той обясни, че до края на годината се очаква също да приключи строителството и движението по трасето към Дунав мост 2 да бъде облекчено. „В това направление имаме намерения за изпълнение на трасето Видин-Монтана и Мездра-Ботевград“, каза още той.

През следващия програмен период, ако останат средства, ще се работи по тунела под връх Шипка, естественото продължение по обхода на Габрово.

Приоритет е и коридор №10 от Калотина до София – автомагистрала „Калотина“, и завършването на втория участък, който не успяхме да включим в този програмен период - от Павлово до автомагистрала „Люлин“, и в източна посока от „Младост“ до пътния възел с автомагистрала „Тракия“, каза Лазаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още