IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартрансгаз" търси изпълнител по проекта за разширяването на "Чирен"

Хранилището е част от инфраструктурата, необходима за реализацията на плановете България да стане газов хъб

13:23 | 02.04.15 г. 2
"Булгартрансгаз" търси изпълнител по проекта за разширяването на "Чирен"

„Булгартрансгаз“ публикува обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за изграждането на експлоатационен сондаж на подземното газово хранилище в Чирен, става ясно от обява на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Прогнозната стойност на дейностите по проектиране и прокарване в експлоатация на сондажа е 9,77 млн. лева (без ДДС). Критериите за възлагане на поръчката са цената (с тежест 70) и срок за изпълнение (тежест 30). Крайният срок за получаване на оферти е 25 май.

Изграждането на сондажа е част от проекта за ремонт и разширяване на газовото ни находище. Според представените досега планове на газопреносната компания, която стопанисва находището, капацитетът на „Чирен“ трябва да бъде удвоен и в него да могат да се съхраняват до 1 млрд. куб. метра природен газ. Така хранилището ще се превърне в съоръжение от регионално значение. 

Реализирането на сондажа ще допринесе съществено за развитието на газовия пазар в страната, както и ще даде възможност да се отговори на нуждите на променящата се структура на потреблението, уточняват от „Булгартрансгаз“.

Припомняме, че газовото хранилище е съществена част и от инфраструктурата на предложения от кабинета план за развитието на газов хъб на територията на страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
Lesov
преди 9 години
Ди Пи Груп @ ХЪБИТТ БОРИСОВ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още