IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по храните е осъществила 3 861 проверки по Великден

Издадени са 252 предписания и актове, а обектите, които са затворени или чиято дейност е преустановена, са два

19:36 | 15.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Агенцията по храните е осъществила 3 861 проверки по Великден

Във връзка с Великден в периода от края на март до 13 април Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е осъществила общо 3 861 проверки.

Издадени са 252 предписания и актове, а 2 обекта са затворени или с временно преустановена дейност. За това съобщават от БАБХ.

Функциониране на обекти, нерегистрирани по Закона за храните, некоректно етикетирани храни и некоректно водени записи и липса на такива по Системи за управление безопасността на храните са сред най-честите несъответствия, констатирани при проверките на инспекторите от отделите „Контрол на храни“ при съответните областни дирекции към БАБХ.

От Агенцията съобщават още за нерегламентирана продажба на храни от животински произход (месо и мляко), предлагане на храни с изтекъл срок на годност, на животински продукти без идентификационна и здравна маркировка и липса на документи за произход.

По време на извършените проверки са възбранени и бракувани 645,414 кг храни, 100 бр. яйца, 2 л бира, 4 кг агнешко месо, 24,5 кг агнешки субпродукти, 1,8 кг агнешки черва, 257,724 кг замразени агнешки разфасовки и 53 бр. козунаци.

За несъответствията БАБХ е издала 202 предписания, 50 акта за установено административно нарушение, а 2 обекта са затворени или с временно преустановена дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още