IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петте газоразпределителни дъщерни дружества на „Овергаз“ се обединиха

Едва 2-3% от домакинствата в страната са газифицирани, сочат данни на КЕВР

13:23 | 24.04.15 г.
Петте газоразпределителни дъщерни дружества на „Овергаз“ се обединиха

Петте газоразпределителни дружества на „Овергаз“ - „Софиягаз“, „Овергаз Запад“, „Овергаз Изток“, „Овергаз Север“ и „Овергаз Юг“, се обединиха в едно - „Овергаз Мрежи“, съобщиха от газовата компания. Новата компания става приемник на всички права и задължения на петте дружества.

Целта на преструктурирането е оптимизация на предлаганите услуги, подобряване на платформата за обслужване на клиенти и ускоряване на процеса по газификация, обясниха още от дружеството.

След обединението„Овергаз Мрежи” вече ще извършва дейностите по разпределение и снабдяване със синьо гориво на крайните клиенти – домакинства, индустрия и обществено-административни обекти.

Припомняме, че ускорено газифициране на домакинствата беше посочено като един от приоритетите на новия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. По негови данни едва 2-3% от домакинствата в страната са газифицирани, което поставя страната ни на последно място в Европа.

От „Овергаз“, която е основен доставчик на газ за битовите абонати в страната, уточняват още, че мрежата им от газопроводи е с дължина от 2,2 хил. километра и инфраструктурата достига до 250 хил. домакинства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още